DUBROVAČKI POLUMARATON: Trožić, Stevanović i Hastor na postolju

Ovog vikenda održava se Du Motion – Runners’ Days Dubrovnik u sklopu kojeg se trči nekoliko trka među kojima je najpopularnija ona polumaratonska.

3513
Foto: Du motion Facebook
Banner

Moje trčanje – www.trcanje.net

Ovo je četvrto po redu izdanje ove manifestacije koja nosi pet zvjezdica za kvalitet dodijeljenih od Europskog atletskog saveza.

Kao i proteklih godina na trkama su nastupili natjecatelji iz brojnih zemalja svijeta, a ove godine zabilježene su prijave trkača sa pet kontinenata. Svojom atraktivnošću i relativnom blizinom ovaj polumaraton svake godine privuče i veliki broj bh. trkača pa je tako ove godine iz naše zemlje prijavljeno 118 učesnika.

Od oko 1000 prijavljenih trkača na polumaratonskoj trci kroz cilj je na kraju prošlo njih 903, a pobjednik ovogodišnjeg izdanja je domaći trkač Janez Marojević sa vremenom 1:18:57. Drugo mjesto je osvojio naš Mladen Stevanović koji je istrčao polumaraton za 1:19:42. Treće mjesto zauzeo je još jedan trkač iz Bosne i Hercegovine, ali koji nastupa pod hrvatskom zastavom, Vinko Sliško sa rezultatom 1:20:20.

U ženskoj konkurenciji najbrža je bila finska predstavnica Josefin Sjölind-Kohtamäki koja je istrčala za 1:30:03. Još jedno postolje za Bosnu i Hercegovinu osvojila je Amela Trožić sa vremenom 1:36:26. Treće mjesto zauzela je Britanka Deborah Walters – 1:36:44.

Dobar nastup naših učesnika u Dubrovniku zaokružili su i Ivan Bulić koji je sa vremenom 1:21:19 zauzeo 4. mjesto, kao i Zaim Šuman koji je trčao 1:22:40 što je bilo dovoljno za 5. poziciju. U ženskoj konkurenciji Jasmina Kavazović je zauzela 4. poziciju sa rezultatom 1:40:37.

Na trci od 5 kilometara Emir Hastor je zauzeo 2. mjesto sa vremenom 18:42.

Vaši komentari

Banner