1. ALFA ULIČNA TRKA MODRIČA: Kimani i Samardžić na postolju

U organizaciji UG “Atletsko rekreativni klub” Modriča, u subotu 30. juna održana je 1. ALFA ulična trka Modriča.

2738
Banner

Moje trčanje – www.trcanje.net

Trku dužine 10 km istrčalo je 175 takmičara iz šest država.

BH olimpijka Lucia Kimani i prvak BiH na 10 km Srđan Samardžić su nastavili svoj pobjednički niz. Samardžić je sa vremenom 0:33:11 bio najbrži u muškoj konkurenciji, a iza njega su bili Alija Imamović (0:33:50) i Uroš Gutić (0:34:35).

Foto: SRNA

Lucia Kimani je pobjedila u ženskoj konkurenciji sa vremenom 0:36:52, Marija Vrajić (0:37:17) je bila druga, a Jelena Kosić (0:40:39) treća.

Trka je startovala u 20,00 časova, trčalo se stazom koja prolazi kroz uže gradsko jezgro (dva kruga po pet km), a čak 18 učesnika istrčalo je ispod 40 minuta.

Pred početak glavne trke, održane su  trke za najmlađe na kojima je učestvovalo oko 300 djece, u kategorijama od predškolskog uzrasta do osmog razreda osnovne škole.

Organizator Danilo Vasiljević kaže da je trka ispunila njegova očekivanja, kao i da je konkurencija bila izuzetno jaka:

-Prije i tokom događaja bio sam veoma zabrinut kako će proteći, na kraju je sve ispalo fenomenalno. Bilo je mnogo više od očekivanog, dosta učesnika me pitalo je li greška broj 1, jer nisu mogli da vjeruju da je ovo prvo izdanje trke. Naišao sam samo na pozitivne komentare. Učesnici, publika, volonteri – svi su bili fantastični. Posebnu zahvalnost dugujemo Policijskoj stanici Modriča na odlično odrađenom poslu. Malo je nezahvalno hvaliti sam sebe, ali trkači kažu da je je bilo dosta publike duž staze, prezadovoljni su. Tokom čitave organizacije mi je bila jedna stvar na umu, želio sam kao trkač da napravim dobru trku za trkače. Znam šta meni na trkama najviše znači i o tim segmentima sam vodio računa, kaže Vasiljević i dodaje da je tokom priprema za trku razmišljao da se ovakvim stvarima više nikada neće baviti, ali sada, kada su se prvi utisci slegli, već ima nove ideje u glavi.

Kompletne rezultate i pobjednike po kategorijama možete pogledati OVDJE.

Vaši komentari

Banner