2. DM ŽENSKA TRKA: Gotovo poduplan broj učesnica

Osnovni dojam sa DM ženske trke na 5 kilometara, održane u nedjelju u Sarajevu, je da se broj učesnica gotovo poduplao, što je još jedan pokazatelj rasta ovog sporta u BiH.

2150
Banner
Banner
Banner

Moje trčanje – trcanje.net/Video: Dražen Filipović

U prvom izdanju se trčalo 3,5km, a trku je završilo 350 učesnica, dok ih je ovoga puta bilo oko 650 na distanci od 5km.

Možda bi trka imala i veći broj finišerki (a s obzirom da je prijava bilo blizu 900) da neke nije poremetila dosta jaka kiša pred, i na sami start, u nedjelju.

– Drugu žensku DM utrku je obilježio veliki broj učesnica. Naime preko 870 žena nam se prijavilo ove godine što je znatan porast u odnosu na prošlu godinu kad smo imali 350 učesnica. Ponosni smo tom brojkom i nadamo se da ćemo za narednu godinu motivisati dame da nam se pridruže. Imali smo i utrku za mališane i uz lijep odaziv to je bio još jedan pokazatelj koliko se ovaj sport etablira na našem podneblju, kazala je Ajla Hadžić, menadžerica marketinga DM drogerie markt BiH.

Trka je imala i jak takmičarski karakter, a najbolja je i ove godine bila Biljana Cvijanović koja je stazu pretrčala za 17:11.

– Ovo mi je druga pobjeda na DM trci u Sarajevu. Divno je bilo za vidjeti da je duplo više žena nego prošle godine, odnosno da se svjest o trčanju i fizičkoj aktivnosti probudila kod ljudi. Uvijek mi je drago doći u Sarajevo, pogotovo kad sam na postolju tako da se nadam da se vidimo i dogodine, izjavila je pobjednica Biljana Cvijanović.

Kako je to izgledalo u nedjelju u Sarajevu pogledajte i u našim foto albumima: ALBUM 1 i ALBUM 2. Kompletne rezultate možete provjeriti na OVOM LINKU.

Vaši komentari

Banner