1. DM ženska trka u BiH: 350 učesnica, najbrža Biljana Cvijanović

Popularno Vilsonovo šetalište u Sarajevu jučer je ugostilo nekoliko stotina učesnica 1. DM ženske trke u BiH po uzoru na brojne Evropske gradove u kojima se održavaju ovakvi eventi već nekoliko godina zaredom.

1583

Piše: Nicolae Golea / Foto i video: Dražen Filipović

Na trci od 3.5 kilometra nastup je uzelo pored par stotina dama koje se rekreativno bave trčanjem i nekoliko profesionalnih atletičarki iz naše zemlje.

Start je namješten iza Zemaljskog muzeja u Vilsonovom šetalištu, a na platou pored šetališta postavljeni su promo štandovi na kojima su posjetitelji mogli degustirati dmBio proizvode uz pratnju DJ-a.

Pobjedu je ostvarila Biljana Cvijanović, koja je predviđena 3.5 kilometra istrčala za 11 minuta, 45 sekundi i 90 stotinki. Drugoplasirana je Alma Hrnjić, koja je trku završila za 12:15,60, a treća kroz cilj je prošla Adela Čomor sa vremenom od 12:57,17.

Trasa trke bila je: Elektroprivreda – Most Suade Dilberović i Olge Sučić – Zemaljski muzej. Kao sportsko-rekreativni događaj takmičarskog karaktera 1. dm ženska utrka najbržim trkačicama donijela je i vrijedne novčane nagrade: za osvojeno prvo mjesto novčanu nagradu u iznosu od 300 KM, za drugo 200 KM, i za osvojeno treće mjesto nagradu od 100 KM.  Sve one koje su se uspjele izboriti za svoju poziciju na cilju od 4. do 13. mjesta dm je nagradio sa 10 dm poklon kartica u vrijednosti od 50 KM. Pobjednica trke, kao i najmlađa i najstarija učesnica, Ajla Gerin i Hatidža Šukalo, nagrađene su putovanjem i učešćem na dm ženskoj utrci 2018. godine u Austriji. Bez obzira na plasman, sve učesnice dobile su bogat poklon paket DM-a.

– Izuzetno smo zadovoljni odzivom dama na 1. dm žensku utrku koju smo organizovali s ciljem promocije zdravog i aktivnog načina života među pripadnicama ljepšeg spola. Za početak odabrali smo izazov od 3.5 kilometra što su, vjerujemo, brojne učesnice prepoznale kao atraktivnu dužinu za nedjeljnu sportsku aktivnost. Mislim da smo danas vrlo kvalitetno i aktivno proveli nekoliko sati u okviru našeg zajedničkog druženja, a svakako u planu nam je da dm ženska utrka pređe u tradiciju i postane nezaobilazan događaj za sve dame koje se bave trčanjem, izjavila je Ajla Hadžić, menadžerica Marketinga kompanije dm.

I ovaj događaj u organizaciji dm-a prošao je u znaku društveno-odgovornog djelovanja. Dm kompanija odlučila je pružiti dodatnu podršku popularizaciji trčanja i promociji atletike te je ovom prilikom Atletskom klubu Novi Grad Sarajevo uručena donacija u od 3.000 KM.

– Drago mi je da atletika postaje prepoznatljiv sport kod ovako renomiranih kompanija, jer njihov uticaj može doprinijeti da “mali” sportovi dožive progres u svakom smislu. Ova donacija će biti od velike pomoći u daljnjem radu našeg kluba i zato smo veoma zahvalni kompaniji dm. Novac će biti usmjeren u nabavku raznih trenažnih rekvizita koje će koristiti svi naši članovi. Ovo je priznanje da radimo dobro i motiv da nastavimo dalje, a mi obećavamo da ćemo se truditi biti što bolji klub, izjavio je Elmir Ćerimagić, predsjednik Atletskog kluba Novi grad.

Više fotografija možete pronaći na našoj facebook stranici Moje trčanje u fotogalerijama I, II i III.

Vaši komentari

Banner