4. ULIČNA TRKA UGLJEVIK: Jevtić i Kipruto najbrži na 10 km

U subotu, 4. avgusta održana je 4. ulična trka Ugljevik.

4072

Pripremila: Ljilja Lukić

Ugljevik je i ove godine okupio neka od najvećih trkačkih imena iz regiona, na stazi su se između ostalog našli Stanley Kipruto, srbijanska olimpijka Olivera Jevtić, prvak Balkana na 3000m stipl Osman Junuzović, prvak Srbije na 10.000 metara Nemanja Cerovac, prvak Srbije na 5.000 metara Nikola Bursać…

Vrelo avgustovsko veče nije spriječilo ni veliki broj rekreativaca, koji uvijek vrlo rado trče u Ugljeviku, da podijele stazu sa trkačkim veličinama. Na obje trke bilo je 211 učesnika.

Opet se potvrdilo da je Mladen Stevanović dobar domaćin i organizator, atmosfera pred početak trke je bila odlična, a obzirom da su start i cilj na ugljevičkim bazenima, mnogi su odlučili da nakon podizanja startnog paketa potraže osvježenje u vodi.

Glavnim trkama na 5 i 10 km prethodile su trke najmlađih, koji su bili podijeljeni u tri kategorije – uzrast od 3 do 5 godina na 100m, 6 do 8 godina na 200m i 9 i 10 godina na 400m.

Kao i svake godine, mali atletičari su imali i najveću podršku, a ove godine je svoje medalje (mnogi i po prvi put) osvojilo preko 200 mališana.

U 19:30 su startovale i glavne trke na 5 i 10 km. Visoku temperaturu dodatno su podigli takmičari glavne trke na 10 km. Možda i očekivano, trijumfovao je Stanley Kipruto iz Kenije, koji je sa vremenom 30:38 postavio rekord staze. Odličan je bio i drugoplasirani Nemanja Cerovac iz Šapca sa vremenom 30:56, a Nikola Bursać je, za treće mjesto, istrčao za 32:31 minut. Samo 13. sekundi bio je sporiji Osman Junuzović koji se plasirao na četvrto mjesto.

U ženskoj konkurenciji trijumfovala je Olivera Jevtić sa vremenom 35:09, drugoplasirana je bila Biljana Cvijanović iz Beograda koja je 10 km pretrčala za 39:07, a treća Aleksandra Kostadinović iz Sremske Mitrovice sa vremenom 40:22.

Najbrži u trci na 5 kilometara u muškoj konkurenciji bio je Mirko Mauna iz Sremske Mitrovice sa vremenom 16:05 minuta, drugoplasirani Vladimir Pejčić iz Doboja sa vremenom 16:29,  a treće mjesto su podjelila su dva takmičara: Sreto Krstić iz Vlasenice i Mladen Samardžić iz Brčkog, a njihovo vrijeme je bilo 17:29.

U ženskoj konkurenciji, pobjedu je odnijela domaća takmičarka, Ugljevičanka Marijana Terzić sa vremenom 24:58, druga je Tanja Prnjić iz Modriče sa vremenom 26:05, a treća Ena Kasumović iz Tuzle sa 27:10.

Staza u Ugljeviku je kružna, potpuno ravna, trči se jedan krug na 5 odnosno 2 kruga na 10 km. Okrepe na svakih 700 metara sve vrijeme dobro snabdjevene hladnom vodom, a osim čestih okrepa, za rashlađivanje su se pobrinuli i vatrogasci.

Podrška Ugljevičana je svake godine sve bolja i masovnija, gotovo da nije bilo dijela trke bez publike, a oni najmlađi su osim nabacivanja petica u prolazu neumorno pitali trkače i da li im teba nešto da popiju.

Generalni utisak je da je ova trka potrvdila da je jedna od najbolje organizovanih trka na 10 km u BiH, za šta su naravno u velikoj mjeri zaslužni i volonteri koji su i ovog puta bili na visini zadatka.

Organizator Mladen Stevanović je za Moje trčanje iznijeo ukratko i svoje utiske:

– Ponosan sam što smo po 4. put organizovali ovakav sportski događaj. Prije svega bih želio da se zahvalim trkačima koji su učestvovali na trci i svojim prisustvom doprinijeli da bude zanimljiva i neizvjesna. Veliko hvala i svima koji su učestvovali u organizaciji – od volontera, policije, vatrogasaca… bez njih ova trka ne bi bila to što jeste, a takođe i sponzorima, generalnom pokrovitelju Opštini Ugljevik i svim ostalim partnerima trke. Mnogo ljudi je bilo u Ugljeviku, puno trkača, posjetilaca, dobrog raspoloženja, energije… zadovoljan sam kako je sve proteklo. Ako je bilo nekih propusta sigurno ćemo ih ispraviti sljedeće godine.

Preliminarne rezultate možete pogledati na zvaničnoj FB stranici trke.

Vaši komentari

Banner