2. TRKA ZDRAVLJA: Oprobajte “Kardio” i “Stazu ljubavi” u Banji Vrućici 17. augusta

Drugo izdanje Trke zdravlja će biti održano 17. augusta u Banji Vrućici kod Teslića.

3869
Banner
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Trka zdravlja sastoji se od dvije trke na 5km i 10km, te Fun Runa na kratkoj stazi.

Atraktivna staza od 5km (jedan krug) i 10km (dva kruga) proteže se kroz najljepše dijelove kompleksa. Staza trkačima pruža priliku da na pravi način upoznaju čari i prirodni ambijent Banje Vrućice. Ona trkače vodi kroz parkove, šumu, proteže se obalom Jelić potoka, te omogućuje trkačima okrepu na izvoru prirodne mineralne vode. Staza je dinamična i trkačima pruža priliku kako trčanja po ravnim uređenim šetalištima unutar kompleksa, uključujući i Stazu ljubavi, tako i trčanje makadamskom Kardio stazom koja je svojevrstan izazov za učesnike trke, jer je nešto zahtjevnija s obzirom da prolazi kroz brdoviti dio kompleksa Banja Vrućica. Start i cilj su planirani ispred hotela Kardial, koji predstavlja centralnu tačku i najatraktivniji hotel „Banje Vrućice“.

Jasmin Aličehajić

– Riječ je o sportskom događaju međunarodnog karaktera, koji je prošle godine obogatio već široku turističku ponudu ZTC Banja Vrućica i probudio interes mlađe populacije za posjetu ovom banjskom odmaralištu, na šta smo posebno ponosni. Glavni ciljevi Trke zdravlja jesu promocija zdravlja i aktivnog životnog  stila. Ovaj projekat je prepoznat i od strane Ministarstva za porodicu, omladinu i sport koje će biti pokrovitelj, kaže ispred organizatora Jasmin Aličehajić.

Kao i prošle godine sve učesnike trka na 5 i 10 km očekuje bogat startni paket. Prijave za Trku zdravlja otvorene su do 14. avgusta i sudionici se mogu prijaviti putem LINK-a.

Domaćini najavljuju da će Trka zdravlja sa novim partnerima, među kojima je i Turistička organizacija opštine Teslić, imati obogaćen cjelokupni program.

– Prvo izdanje Trke zdravlja privuklo je respektabilan broj učesnika, a posebno smo ponosni na odaziv većeg broja priznatih i poznatih atletičara i atletičarki sa ovih prostora. Ostaje žal što je jako mali broj Teslićana učestvovao na glavnim trkama na 5 i 10 km, te ih ovim putem pozivamo da se prijave. Pozivamo i netrkače da na Banji Vrućici bodre sportiste, uživaju u prizorima rijeke ljudi koja prolazi najljepšim stazama Banje Vrućice, te skupa sa trkačima i organizatorima uživaju u svim popratnim sadržajima Trke zdravlja, poručio je Aličehajić.

Kako je trka protekla prošle godine saznajte OVDJE, a preko Facebook stranice Trke zdravlja ostanite informisani o aktivnostima organizacije.

Vaši komentari

Banner