2. RAMSKI POLUMARATON: Prijave do utorka; upute za takmičare

Ramski polumaraton po drugi put će se održati 1. septembra 2019. godine sa početkom u 16 sati, a uz trku na 21,1km moguće se prijaviti i na štafetni polumaraton te trku na 5km (koja ima start u 15:30 sati).

1956
Foto: Dražen Filipović
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Međutim prijave su otvorene do 20. 8., odnosno do sljedećeg utorka, s tim da se djeca mogu prijaviti za dječju trku na sami dan održavanja, na Šćitu od 9 do 15 sati.

Zasad je na trku prijavljeno 169 trkača iz nekoliko zemalja.

– Prošle godine smo “probili led”, nadmašili smo sva očekivanja. Zadovoljni smo sa

Franjo Banušić

brojem prijavljenih trkača, očekujemo jako lijepu utrku, gdje će trkači popraviti svoje osobne rezultate. Drago nam je da Prozor – Rama ima jednu ovakvu utrku, izjavio je povodom sljedećeg događaja Franjo Banušić, predsjednik SRU “Rama u srcu”.

Ramski polumaraton ima AIMS certifikat i prelijep pogled na Ramsko jezero. Trkači su prošle godine ipak iskusili da trebaju biti oprezni. Poslije uvodnih 16km praktički nizbrdice, slijedi nekoliko nezgodnih uspona koji vas mogu odvesti u probleme, a što stazu čini zanimljivom i specifičnom. Trka starta sa Orašca, a cilj je na poluotoku Šćitu. Organizator je za trkače osigurao prijevoz od cilja do starta. S druge strane trka na 5 kilometara starta i završava na poluotoku Šćitu.

Više o predstojećoj trci možete saznati iz naše ranije NAJAVE, ali i izvještaja koje smo objavili prošle godine sa Ramskog polumaratona: LINK1, LINK2, LINK3.

Upute za trkače

Preuzimanje startnih paketa za polumaraton i štafetni polumaraton je na Šćitu u nedjelju, 1. 9. od 8 do 14 sati. Preuzimanje startnih brojeva za učesnike dječje trke je u nedjelju, 1. 9. od 8 do 15 sati. Za prijavljene takmičare sa uplaćenim startninama osiguran je obrok poslije trke od 17 do 21 sat. U neposrednoj blizini cilja trke, osigurana je garderoba za pohranu osobnih stvari u toku trajanja trke. Iz organizacije ističu da vode brigu o okolišu te da je obavljanje nužde izvan za to predviđenih objekata najstrože zabranjeno te može rezultirati diskvalifikacijom. Oko 100m od cilja se nalaze toaleti koji su u sklopu samostanskih prostorija. Svi takmičari su obavezni koristiti iste. Proglašenje najboljih počinje u 18:30 sati. Na proglašenje se mora doći lično, a naknadno uručenje nagrada nije moguće. Trkači bi trebali planirati svoj dolazak na Šćit što ranije, a najkasnije do nedjelje u 14 sati. Sav promet će biti zatvoren od 16 do 18:30 sati na Šćitu. Osiguran je besplatan parking. Takmičari na start trke polaze sa autobusima u 14 i 15 sati sa Šćita. Oni koji su prijavljeni za štafete trebaju izići na 5. km, 10. km ili 15. km. Svi takmičari ili štafetne izmjene koje završe će autobus vratiti u ciljnu ravninu.

Vaši komentari

Banner