1. RAMSKI POLUMARATON (VIDEO): Trk oko Ramskog jezera

Prošle nedjelje je u organizaciji SRU “Rama u srcu” održan 1. Ramski polumaraton koji je okupio 210 trkača u pojedinačnoj konkurenciji i štafetnom polumaratonu.

2018
Foto: Dražen Filipović
Banner
Banner
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Pobjede su odnijeli Mađari Laszlo Gregor (1:08:51) i Zita Kacser (1:19:32), dok je u štafetnom polumaratonu najbolji tim u muškoj konkurenciji bio “Duvnjaci” sa 1:30:46, u ženskoj konkurenciji “Dream team Split” sa 1:55:42, a u mješovitoj sastav “Dobar, loš, zao” sa 1:39:06.

U videu koji donosimo u prilogu smo pokušali zabilježiti kadrove s trke oko prelijepog Ramskog jezera, kao i dojmove samih trkača, posebno domaćih, ali i organizatora ispred kojeg je govorio Ante Pavličević.

– U početku je bilo dosta nizbrdice i to je jako povuklo trkače, kao i mene, da bi nas na 16. kilometru dočekala uzbrdica. I sve što si dobio na početku nizbrdo, na kraju si gubio na uzbrdicama. Zadovoljan sam svojim vremenom (1:12) i organizacijom trke, rekao je Srđan Samardžić.

On je bio drugoplasirani sa 1:12:04, dok je Alija Imamović istrčao 1:12:21.

– Zahvaljujem se organizatorima na pozivu, ali i kolegama Laszlu Gregoru i Srđanu Samardžiću jer bez jake konkurencije nema ni rezultata. Staza je zahtjevna i to je uticalo da rezultat bude još bolji. Ali je ovo bila dobra kontrola pred Sarajevski polumaraton, izjavio je Imamović.

Srđan Samardžić i Alija Imamović

Svoj najbolji rezultat u polumaratonskoj trci upisala je pored svog imena Dijana Manđeralo (1:31:15).

– Htjela bih prvo pohvaliti organizaciju, trka je stvarno bila prelijepa. Obožavam prirodu, a ovdje je prelijepo jezero, šuma… Staza je dosta povoljna, trčali smo nizbrdo veći dio osim pred kraj, a temperatura ugodna. Prezadovoljna sam rezultatom i dolazim obavezno i sljedeće godine, poručila je Manđeralo.

Mama polumaratonka: Dijana Manđeralo sa svojih četvero djece

Vaši komentari

Banner