ULTRA NA 6h i 12h: Takmičenje premješteno iz Banjaluke u Cazin; otvorene prijave

Prvo vremenski limitirano kružno ultramaratonsko takmičenje u BiH, i državno prvenstvo na 6h, će se održati 4. aprila 2020. godine sa startom u 8 sati, s tim da su organizatori ovo takmičenje pomjerili iz Banjaluke u Cazin.

2425
U toku su radovi na stadionu FK Krajina
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Prvobitno je planirano da se trka održi u Banjaluci, ali su organizatori promijenili lokaciju, te je konačna odluka da se takmičenje održi na Atletskoj stazi na gradskom stadionu u Cazinu.

– Nažalost, u Banjaluci nismo uspjeli dobiti podršku grada i sponzora, pa smo odlučili promijeniti lokaciju. Na novoj lokaciji imamo sjajnu podršku grada Cazina i Sportskog saveza USK, pojasnio je predsjednik BURT-a, Mirsad Abdaković.

Mirsad Abdaković

Organizatori ultramaratona su BURT te brojna ekipa domaćih ultramaratonaca iz Banjaluke, Cazina, Broda i Sarajeva. Staza u Cazinu je još u izgradnji, a čim bude završena, bit će odrađeno i njeno certificiranje.

Nije neuobičajeno da se ovakva takmičenja organiziraju na atletskoj stazi. Dobar primjer su recimo trke u Barceloni ili Amsterdamu, takmičenja na čak 24h, koja se trče na atletskim stazama, kazao je Abdaković.

U sklopu ove sportske manifestacije će se održati trke na 6h i 12h, dok će prolaz na 50km biti zabilježen na obje trke. Prolaz na 100km će biti zabilježen trkačima koji se odluče na trku na 12h, ukoliko u zadanom vremenu uspiju preći 100km.

Ovo je dobra prilika domaćim, i takmičarima iz regiona, da izbore kvalifikacije za SP i EP na trkama 50km i 100km. Državno prvenstvo na 6h starta u 8h, i završava u 14h. Za titulu državnih prvaka konkurišu takmičari obje trke, i pobjednici su oni koji do 14h naprave najviše kilometara.

Prijave na sve trke otvorene su od 22. novembra 2019. do 29. marta 2020. godine na LINK-u. Rane prijave su do 31. januara 2020.

Organizator će upriličiti ceremoniju proglašenja pobjednika za prva tri mjesta u ženskoj i muškoj konkurenciji na trkama 6h, 12h, te za najbrže na splitovima 50km i 100km.

Vaši komentari

Banner