2. BANOVIĆKI POLUMARATON: Oprobajte se na jednoj od tri distance 22. augusta

Nepunih dva mjeseca je do drugog izdanja Banovićkog polumaratona koji će u organizaciji Atletsko – rekreativnog kluba Banovići, i uz punu podršku Općine Banovići, biti održan 22. augusta 2020. godine od 17 sati.

2554
Sa starta prošlogodišnje trke u Banovićima

Moje trčanje – trcanje.net

Kao i prošlog ljeta, u planu su trke na tri distance: polumaraton (21.097.5m), trka građana na 5 km pod nazivom “Pokreni se”, i dječja trka oko gradskog parka.

Prije i poslije ove sportske manifestacije, održat će i niz drugih događaja u okviru Banovićkog kulturnog ljeta.

Organizatori ističu da će detalji trke zavisiti o preporukama federalne Civilne zaštite kojima će se voditi kako bi se adekvatno pobrinuli za sigurnost učesnika trke u Banovićima.

Učešće u dječjoj trci (pravo nastupa imaju djeca dobi od 7 do 12 godina) je besplatno, dok je kotizacija za ostale dvije trke 25 KM. Dječja i trka na 5 kilometara se trče u Banovićima, a polumaraton na potezu centar grada – Zlača – centar grada. Trasa trke na 5km će ove godine imati jedan krug po Banovićima. Više detalja o svim trasama će Banovićani naknadno objaviti.

Startni paket trka na 5km i 21.1km u Banovićima sadrži učesničku medalju, dry-fit majicu, elektronsko mjerenje vremena i poklone sponzora. Za najbolja tri u obje konkurencije (muška i ženska) u trkama na 5km i 21.1km će biti osigurane novčane nagrade.

– Ponosni smo što je prvi Banovićki polumaraton, održan 24. 8. 2019. uspješno organizovan, čime su postavljeni snažni temelji za svaki budući Banovićki polumaraton. Kroz naš grad protrčali su mnogobrojni trkači koji dolaze, kako iz naše regije, tako i iz susjednih država te inostranstva. Vjerujemo da će svaki budući polumaraton biti stepenica više kada je u pitanju sama organizacija. Na sljedećem izdanju 22. 8. očekujemo preko 600 trkača i trkačica koji će trčati kroz zaštićeni pejzaž Konjuh planine, rekao je ispred organizatora predsjednik ARK Banovići, Denis Šabanović.

Prošlogodišnja trka u Banovićima je okupila oko 300 trkača na tri distance. Pobjednici na 5km su bili: Emir Hastor i Mubina Hasanbašić, a na dionici polumaratona Zaim Šuman i Irina Arnaut. Više o ovom događaju na LINK-u.

Prijave za Banovićki polumaraton možete obaviti preko službene stranice trke na OVOM LINK-u. Za više informacija, pratite i Facebook stranicu Banovićkog polumaratona.

Vaši komentari

Banner