2. KONJIČKI CENER: Uključi se u virtualnu akciju na programu između 3. i 5. jula

Ovu godinu mnogi trkači rekreativci će pamtiti po tome kako im je COVID-19 otkazao/pomjerio utrke.

2104
Banner
Banner
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Isto to se desilo i ekipi iz Konjica koja je nakon odlične prošlogodišnje organizacije i posjećenosti na utrci “Konjički noćni cener”, ovogodišnju utrku morala organizovati virtualno.

Ostalo je još samo 7 dana do početka Summer Virtual Festa koji organizuje Atletski klub Pace Konjic. U pitanju su virtualne utrke na 5k i 10k koje se trebaju istrčati u periodu od 3. do 5. jula.

– Bili smo zatečeni sa novonastalom situacijom oko pandemije koronavirusa, ali nismo

Mahir Mujić

htjeli odustati od organizacije trke i s ponosom najavljujemo ovo virtualno izdanje Konjičkog cenera. Bitno nam je da postignemo kontinuitet održavanja trke, makar virtualno. Drago nam je da je ovogodišnji ambasador naše trke najbolji konjički fudbaler, centarfor Smail Prevljak, rekao je predsjednik AK Pace Konjic, Mahir Mujić.

Prijave su otvorene do posljednjeg dana održavanja trke na LINK-u, a pored odabira između utrke na 5 kilometara i 10 kilometara, možete odabrati i startni paket – Basic ili Full. Za sve učesnike koji odaberu Full paket, organizator je pripremio i finišerske medalje, koje će biti isporučene na kućne adrese.

Svaki učesnik koji je odabrao Full paket ulazi direktno u bubanj za nagradnu igru koja će se održati zadnji dan Summer Virtual Festa gdje će biti petnaestak kvalitetnih nagrada.

Vjerovatno svi znamo kako se trči virtualna utrka, ali u nastavku su instrukcije. Prijavljeni učesnici trče dužinu od 5 ili 10k gdje god žele, a svoj rezultat sa Strava ili Garmin aplikacije šalju organizatoru. Detaljnije instrukcije pročitajte prilikom prijave na stranici organizatora trke. Listu prijavljenih možete pogledati OVDJE.

Iako je u pitanju virtualna utrka, ekipa iz AK Pace će odraditi grupni – zajednički trening na način što će u Konjicu istrčati rutu Konjičkog noćnog cenera u subotu, 4. jula u 19:30 sati, pa vas ovom prilikom pozivaju da im se pridružite.

Treće izdanje Konjičkog noćnog cenera već ima svoj termin za sljedeću godinu, a to je 3. jul 2021.

Vaši komentari

Banner