ARL SARAJEVO: U SC “Safet Zajko” startao drugi dio takmičenja

U srijedu večer je u Centru za edukaciju, sport i rekreaciju "Safet Zajko" startao drugi dio Atletsko - rekreativne lige koju četvrtu sezonu zaredom organizuje AK Novi Grad Sarajevo.

1001
Banner
Banner
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

U 6. kolu se trčala trka na 3.000m, a odazvalo se ukupno devet trkača čije rezultate prenosimo u kompletu.

Ukoliko se želite oprobati u trčanju ili unaprijediti svoj trkački trening, učinite to kroz naš MT trening klub.

Pobjednik u muškoj konkurenciji je Mirnes Nuhanović sa rezultatom 11:20.48, drugoplasirani Tarik Begluk 11:42.50, a kao treći kroz cilj je prošao Sanel Uzunović sa vremenom 12:07.04. Slijede četvrti Sanjin Halilović 12:38.79, peti Senad Tuzlak 15:25.29 i šesti Jasmin Vuk 18:54.92. U ženskoj konkurenciji najbrža je bila Ivana Perlain-Uzunović sa rezultatom 13:10.00, drugo mjesto je osvojila Ivana Vragović sa 13:12.66, a treće mjesto Amela Tuzlak sa 13:19.28.

Elmir Ćerimagić
(Foto: Igor Isanović)

– Liga ide svojim tokom dok god Krizni štab dozvoljava raditi. Dosta faktora je uticalo da liga bude slabo posjećena, a najveći faktor je ova epidemiološka situacija. Razumijem trkače, ali mi moramo ispoštovati ono što smo planirali. Bolje je ovako, pa završiti Ligu, nego otkazati ili prolongirati sa željom da će doći bolja vremena. Hoće – doći će, ali ne toliko brzo da to čekanje ne bi uticalo na kalendar Lige, jer mi ligu moramo završiti finalem na Atletskom mitingu Novi Grad Sarajevo. Idemo gurati, valjda izguramo, ipak smo mi trkači izdržljivosti, rekao je predsjednik AK Novi Grad Sarajevo, Elmir Ćerimagić.

Ukupan plasman Atletsko – rekreativne lige možete provjeriti OVDJE. Vijesti sa prethodnih pet kola pročitajte ovdje: 1. KOLO, 2. KOLO, 3. KOLO, 4. KOLO, 5. KOLO.

Sljedeće kolo ARL Sarajevo se održava 1. aprila (Centar Safet Zajko), a na programu je disciplina 5K.

Vaši komentari

Banner