DUVANJSKA TRKAČKA LIGA: Natjecanje koje na godišnjoj razini privuče stotinu trkača

Osmu godinu zaredom Atletski klub Puls iz Tomislavgrada organizira Duvanjsku trkačku ligu „Ante Baković – Fanta“ koja je ujedno i najstarije natjecanje toga tipa u Bosni i Hercegovini.

1078
Banner
Banner

Piše: Krešimir Tabak

Nastala je na poticaj nekolicine trkačkih entuzijasta sa međunarodnim trkačkim iskustvom u cilju održavanja motivacije izgradnje trkačkog progresa.

U klubu ističu kako je cilj natjecanja druženje ljudi koji gaje ljubav prema trčanju, stvaranje zdravih navika, održavanje forme i poticanje djece i mladih na uključivanje u športsku zajednicu.

Glede propozicija natjecanja, liga se sastoji od šesnaest kola i to od dvanaest cestovnih utrka u dužini od 5 km i četiri trail utrke duge oko 8 km. Trči se svakoga četvrtka u 18:00. Boduju se rezultati iz svakoga kola, a u konačni zbroj ulazi jedanaest najboljih rezultata i to s osam cestovnih i s tri trail utrke. Uz glavnu utrku, u isto vrijeme održava se i Dječja utrka na jednu milju.

Na godišnjoj razini ovo natjecanje privuče gotovo stotinu športaša i rekreativaca. U klubu su posebno ponosni na činjenicu što se svake godine broj sudionika povećava i što se u velikoj mjeri pridružuju mladi trkači. Tako je bilo i prošlog četvrtka kada su dva debitanta svoju prvu peticu istrčala ispod 20 minuta što je bilo dovoljno za prva dva mjesta u ukupnom poretku. Ante Mioč (18) bio je prvi s vremenom 19:21, a Džemal Bukvić (17) drugi s vremenom 19:28. Treće mjesto u muškoj konkurenciji zauzeo je Krešimir Tabak (36) s vremenom 19:43. U ženskoj konkurenciji najbrža je bila Josipa Baković (44) 23:41. Drugoplasirana je bila Ruža Miškić (16) 23:57, a treće mjesto pripalo je Vesni Ćavar (44) 24:45.

U utrci na jednu milju od dječaka najbrži je bio Nikola Duvnjak (12) 7:23, a od djevojčica Matea Ćavar (11) 9:50.

Vaši komentari

Banner