2. TRČI, UŽIVAJ, RECIKLIRAJ: Uspješna eko akcija sa 195 finišera i skupljene 9.733 PET boce

Jučer popodne je u Sarajevu održana druga po redu trka "Trči, uživaj, recikliraj", u organizaciji udruženja "Dečki u plavom".

1080
Foto: Siniša Domić
Banner
Banner
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Razlika u odnosu na stazu sa prvog izdanja, te sa trke Advent Run, održane u jednakom formatu decembra prošle godine, je u dužini koja je sa 5.800m “narasla” na 6.000m.

Trka u Butilama na ravnoj, brzoj stazi, je imala 195 finišera.

Najbrži u muškoj konkurenciji su bili: 1. Emir Hastor (20:36), 2. Džemal Jašarević (21:22), 3. Zaim Šuman (21:37), a u ženskoj: 1. Adela Čomor (24:05), 2. Alma Alijagić (25:59), 3. Ivana Perlain Uzunović (26:39).

Kompletne rezultate trke provjerite na OVOM LINK-u.

Na ovoj eko trci je skupljena velika količina reciklažnog otpada.

Darko Lončar

– Drago mi je da smo pokazali da među profesionalnim i rekreativnim trkačima ima osoba koje povezuju ekologiju i sport. Skupili smo 9.733 PET boce, što znači bolji odziv nego prošle godine kad je bilo 4.500 boca. Zadovoljstvo nam je što je na utrci nastupila gradonačelnica Sarajeva, Benjamina Karić, zajedno sa suprugom. Došao je i premijer Kantona Sarajevo, Edin Forto, da vidi kako sve to izgleda. Imali smo trkače sa prostora čitave BiH koji su došli podržati ovu utrku. Nadam se da ćemo na narednom izdanju okupiti još više trkača i pokazati da se trkačka zajednica razvija djelovanjem, a ne pričom, rekao je ispred organizatora Darko Lončar, predsjednik udruženja “Dečki u plavom”.

Sljedeća trka u organizaciji ovog udruženja je Stazama Bosne Srebrene 9. maja.

Vaši komentari

Banner