NIKOLA VASKOVIĆ: Poziv u atletsku reprezentaciju BiH bi bio velika nagrada za sav rad i trud

Nikola Vasković (rođen 2. novembra 1998. godine), inače zaposlen u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine, je član Atletskog kluba Vlasenica iz Vlasenice, a njegova osnovna disciplina je 400m.

1144
Banner
Banner
Banner

Piše: Miralem Rešidović

Trener mu je Sreto Krstić, a atletikom se počeo baviti u prvom razredu srednje škole.

Kaže da trenira šest dana sedmično.

– U tih šest dana trener Sreto i ja radimo zaista sve, od snage, izdržljivosti pa do brzine. Za sada zaista uspijevam da uklopim to sve, a moji nadređeni imaju dosta razumijevanja za mene i atletiku. Hvala im na tome. Naravno mnogo je lakše kad imate trenera kao što je Sreto pa to sve uklopi fino sa mojim obavezama na poslu, priča Nikola Vasković.

Ove godine iza sebe ima i iskustvo priprema u Baru (Crna Gora) zajedno sa reprezentacijom Srbije.

– Pripreme su trajale 15 dana, pozvan sam kao najbolji na 400m u RS. Tamo sam radio sa trenerom Stanojem Burlićem iz Beogradskog atletskog kluba, i sa trenutno najboljim sprinterima u Srbiji Boškom i Aleksom Kijanović, kaže Vasković.

Sreto Krstić i Nikola Vasković

Kao najveće uspjehe ističe ulazak u juniorsku reprezentaciju BiH te titulu prvaka BiH na 400m.

– Osim toga ponosan sam na odlazak na Balkansko prvenstvo 2017. godine i zauzeto 13. mjesto. Istakao bih treće mjesto na seniorskom prvenstvu BiH od prošle godine na 400m gdje sam trčao sa svjetskom klasom, Amelom Tukom i Abedinom Mujezinovićem, kao i treće mjesto sa ovogodišnjeg prvenstva BiH na 200m. Najveći motiv za treniranjem je želja za konstantnim napredovanjem, da iz takmičenja u takmičenje budem što bolji.

Vasković ima lični rekord na 400m: 49.42, dok je norma za Balkansko prvenstvo 49.50. Pred ovo takmičenje je ipak išao 50.05, tako da je propustio Balkanijadu.

– Ostaje žal za ovogodišnjim Balkanskim prvenstvom, ali nažalost nisam uspio da istrčim normu potrebu za odlazak, a pravila su jasna. Jednostavno se kockice nisu poklopile, ali to je sport, idemo dalje. Trener Sreto i ja znamo naš cilj i ka tome idemo polako, ali sigurno, ističe Vasković.

Kaže da je ipak očekivao da se nađe na ekipnom Europskom prvenstvu u Limasolu (Kipar).

– Nažalost nisam bio na spisku. Vjerujem da selektor reprezentacije (Mehmed Skender, op.a.) radi odličan posao i zaista ne bih da donosim njegove odluke u pitanje. Na meni je da radim i budem što bolji.

Očekujem da ću biti pozvan u reprezentaciju iduće sezone naravno, pa bi to za mene bilo jedno veliko priznanje i nagrada za sav rad i trud meni i mom treneru, zaključio je Nikola Vasković.

Vaši komentari

Banner