JUTARNJI TRENING: Kako uklopiti trčanje prije posla

Jutarnji trening za mnoge trkače predstavlja idealnu opciju. Međutim, kako se natjerati na rano ustajanje je sasvim druga problematika, koju ćemo ovdje pokušati razriješiti.

1441
Banner
Banner
Banner

Pripremio: Dražen Filipović

Jako je teško uskladiti dnevne obveze sa trčanjem.

Ako ste razmišljati da svoj dan započnete upravo jutarnjim treningom, donosimo vam nekoliko korisnih savjeta.

  • Napravite pripreme noć ranije

Teturavi smo u rano jutro, stoga noć ranije pripremite odjeću za jutarnji trening. Možete pripremiti i odjeću za posao, kako bi sve bilo spremno za novi dan. Miljenici kofeina svakako trebaju razviti i rutinu brzog pripremanja jutarnje kave.

  • Pojedite par zalogaja

Ako osjećate glad čim se probudite, pojedite bananu ili neki lagani obrok. Nova istraživanja su pokazala da trkačice imaju bolje treninge uz par zalogaja, nego kada trče na prazan stomak.

  • Napravite plan

Večer prije treninga odredite rutu kojom ćete trčati, te koju vrstu treninga radite. Ove odluke će vam uštediti vrijeme i mozganje na samom uranku.

  • Idite ranije u krevet

Trkačima je potreban dobar san. Stoga, ako namjeravate uraniti pogasite ekrane nešto ranije, kako bi naspavani krenuli u novi dan. Na početku može biti teško prilagoditi se na novu rutinu, ali ne odustajte od svoga plana.

  • Ne odgađajte alarm

Sigurno ćete doći u napast da ugasite alarm i nastavite spavati. Najbolje je staviti sat ili mobitel na udaljeno mjesto, kako bi morali ustati i prošetati da ga ugasite. Kada ste već na nogama sve će ići lakše.

(Izvor:runningmagazine.ca)

Vaši komentari

Banner
Podijeli objavu
Prethodni članakNOĆNI TRENINZI: Glavno je pravilo biti siguran na stazi
Sljedeći članakTOP 5 NAVIKA: Za razvoj efikasne trkačke forme
Moje trčanje trcanje.net je prvi bh. specijalizirani web portal o trčanju. Cilj nam je popularizacija i promoviranje trčanja prije svega u Bosni i Hercegovini. Osobit naglasak stavljamo na promociju prirodnih ljepota i kulturno-povijesne baštine naše zemlje.