Pet razloga zašto ovo proljeće trčim Banjaluku!

Od 6. do 8. maja će Banjaluka biti domaćin petog “Vivia Run&More Weekend” festivala.

1035
Banner
Banner
Banner

Run&More Community

Zašto trčati jednu od trka u Banjaluci? U prilogu donosimo pet razloga.

1. JEDINSTVENA STAZA U BiH!

Uzbudljiva i brza polumaratonska staza, na kojoj je zabilježen i rekordni razultat u BiH – 1:02:31 (Paul Tiongik iz Kenije). Posjeduje zvaničan sertifikat AIMS-a. Teren bez uspona, bogat zelenilom i posljedično zaštićen od sunca, idealan i za početničke kilometre.

2. JEDINSTVEN NAGRADNI FOND U BiH!

Nijedna trka u BiH ne nagrađuje prvih deset trkačica i trkača, samo RMC Banjaluka polumaraton. Prve tri nagrade u obje konkurencije iznose po 1 000 KM, 500 KM i 400 KM. Četvrtoplasirana i četvrtoplasirani osvajaju po 350 KM, a svaki sljedeći takmičar koji prođe kroz cilj osvaja za 50 KM manje i tako do 9 mjesta. Deseta trkačica i trkač, takođe, osvajaju po 100 KM.

Više o sportskom festivalu u Banjaluci saznajte iz ranijih objava na MT: LINK1, LINK2.

Plus EU nagrađuje prvoplasirane na polumaratonskoj stazi sa po 200 KM.

Specijalne nagrade dobiće i najbrža Banjalučanka i najbrži Banjalučanin.

U konkurenciji 10k by Metromedia biće nagrađeno prvih pet trkačica i trkača. U obje konkurencije nagrade iznose po 500 KM, 300 KM i 200 KM za prva tri mjesta, te po 150 KM i 100 KM za četvrta i peta mjesta.

Pobjednički timovi u okviru G – Drive 5k Team Run biće nagrađeni robnim nagradama.

3. JEDINSTVENA EKSPLOZIJA MUZIKE I NAVIJAČKIH EMOCIJA NA STAZI!

Svaki osvojeni kilometar u okviru RMC Banjaluka polumaratona biće pozdravljen decibelima sa muzičkih punktova koje će duž polumaratonske staze formirati poznati bendovi, di-džejevi, trubači… Ali i ovacijama više hiljada Banjalučana, koji masovnim izlaskom na ulice tradicionalno pokazuju privrženost festivalu. Odlična energija trkače čeka i na cilju u srednjovjekovnom Kastelu, uz energični rok sastav „Ultrazvuk“.

4. MyBook Color Fun Run – JEDINSTVENA U EVROPI!

Najšarenija i najurbanija trka u okviru festivala, obojena i smijehom do suza, zbog čega privlači posebnu pažnju i takmičara i navijača. Banjalučani i njihovi gosti trče 2 kilometra posipajući se organskim bojama, uz pozdravne decibele sa muzičkih punktova. Na cilju u tvrđavi Kastel očekuje ih nezaboravana žurka uz mistični dvojac iz Hrvatske – Nipplepeople.

5. JEDINSTVEN FESTIVALSKI KONCEPT U EVROPI!

Odličan spoj sporta i zabave. Uz prepoznatljiv brend RMC Banjaluka polumaraton, u okviru “Vivia Run&More Weekend-a” učesnike očekuju zabavni sadržaji prilagođeni svim generacijama. Partijanje do kasno u noć, koncerti na otvorenom, noćni klubovi, adrenalinska avantura u divljem kanjonu Vrbasa, odlična domaća kuhinja, prihvatljive cijene smještajnih kapaciteta i ljubazni domaćini… I još. Na osunčanim banjalučkim trgovima takmičarski duh i za najmlađe… koncerti, zabavni sadržaji, pokloni…

Sve trkače i one koji će to tek postati u Banjaluci čekaju sve boje zabave i sporta u okviru jedinstvenog festivalskog koncepta na Balkanu.

Prijave za trke u Banjaluci su još uvijek moguće na OVOM LINK-u.

Vaši komentari

Banner