2. CANICROSS UTRKA “KIRINA STAZA”: 28. maja na planini Vilenica

Drugo izdanje canicross utrke (trčanje sa psima) "Kirina staza" bit će održano na planini Vilenica nadomak Travnika i Novog Travnika u subotu 28. 05. 2022. godine.

1048
Banner
Banner
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Ova utrka duga 7 kilometara prolazi prekrasnim prirodnim ambijentom bogatim zanimljivim potocima i šumskim putevima, a za razliku od sličnih utrka ne sadrži dijelove koji se trče asfaltom.

Oliver Jović

Prvo izdanje utrke prošle godine privuklo je veliku pažnju, stoga organizatori obećavaju mnoštvo dadatnih aktivnosti i promociju turističkih i prirodnih potencijala planine Vilenica.

Motiv pokretanja utrke je uspomena na jednog malog psa koji nažalost svoju utrku nikad neće istrčati, ali i popularizacija ovog divnog sporta i ponuda drugačije perspektive druženja vlasnika sa njihovim psima, istakao je organizator utrke i osnivač udruženja New Experience Travnik, Oliver Jović.

Prijave za utrku, i uplatu simbolične startnine, otvorene su do 20. 05. 2022. na OVOM LINK-u. Svi učesnici i učesnice u startnom paketu dobit će unikatnu dizajnersku majicu sa logom utrke, unikatnu dizajnersku finišersku medalju, broj, okrepu, ručak te sponzorske poklone.

Više o disciplini canicross saznajte iz teksta na LINK-u, a o prvom izdanju trke Kirina staza na LINK-u.

Canicross je sportska disciplina koja je postala popularna početkom milenija, a prvo svjetsko prvenstvo održano je 2003. godine. Ovaj sport nastao je spontano u nordijskim zemljama iz treninga sportskih pasa koji zimi vuku zaprege, a održavaju kondiciju tokom čitave godine, odnosno i onda kada nema snijega.

Sve dodatne informacije o utrci dostupne su na www.gb3.ba, Facebook stranici te putem emaila kirinastaza@gmail.com.

Vaši komentari

Banner