3. eRTeL SANUS MOTUS: Ukupno 19 ligaša trčalo Babovac 5K; još jedno kolo do kraja utrke

Trka na 5.000m održana prošle nedjelje na stadionu Babovac u Ljubuškom je bila 6. kolo treće sezone Rekreativne trkačke lige Sanus Motus, takmičenja u organizaciji ovog trkačkog udruženja iz Mostara.

881
Foto: Ante Tomić
Banner
Banner
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Sanus Motus liga ima ukupno sedam kola, od kojih su dva u organizaciji udruženja Sanus Motus, a ostalo eksterne trke.

Jedna od internih trka je bila nedjeljna na Babovcu gdje su se ligaši oprobali na dvanaest i po krugova na atletskoj stazi. Bila je to prilika trčati na podlozi koju ulični trkači amateri/rekreativci rijetko imaju priliku koristiti, lijepo druženje i pretposljednja trka takmičenja koje polako ulazi u svoju završnicu ove sezone.

Ukupno je na trci nastupilo 25 trkača, 18 u muškoj i 7 u ženskoj konkurenciji. Od toga je bilo 13 članova lige i 6 članica lige, dok su ostalo trkači – gosti koji su nastupili van konkurencije Sanus Motus lige.

Najbolji ligaši su bili Ante Živković (16:24) u muškoj konkurenciji i Sanja Demić (23:47) u ženskoj konkurenciji. Kompletan izvještaj sa lige i sve rezultate možete provjeriti OVDJE.

Nakon tri održana kola najviše bodova su skupili (muški): 1. Ante Živković 460, 2. Ante Pokrajčić 410, 3. Vinko Sliško 345; (žene): 1. Ivana Zovko 440, 2. Sanja Demić 430, 3. Zoe Hamel 300.

Kompletne rezultate i trenutni poredak eRTeL Sanus Motus nakon šest održanih kola provjerite na OVOM LINK-u.

Sljedeće kolo lige je na rasporedu u novembru (konkretan termin još nije definiran), a učesnici će trčati na brdu Hum, memorijalnu trku koja je prvi put održana prošle godine (Memorijal Žarko Bilić), a otvorena je za sve.

O propozicijama takmičenja, kategorijama, nagradnom fondu, načinu bodovanja itd. u trećoj sezoni saznajte na OVOM LINK-u.

Vaši komentari

Banner
Podijeli objavu
Prethodni članakEDINA HARBINJA: Bath Half, PB u rimskim banjama bez vode
Sljedeći članakDjeca i maratoni
Moje trčanje - trcanje.net je prvi bh. specijalizirani web portal o trčanju. Cilj nam je popularizacija i promoviranje trčanja, prije svega u Bosni i Hercegovini. Osobit naglasak stavljamo na promociju prirodnih ljepota i kulturno-povijesne baštine naše zemlje.