TRKA ZDRAVLJA BREZIK 2024: Start trke na 5km 15. septembra u 17 sati

"Trka zdravlja Brezik 2024." je na rasporedu 15. septembra u 17 sati, a u organizaciji Udruženja "Biraj zdravlje" i mjesne zajednice Donji Brezik, Brčko distrikt.

549

Moje trčanje – trcanje.net

Glavni događaj podrazumijeva trku na 5 kilometara sa startninom u iznosu od 20 KM (prijava obavezna putem GB3 platforme za prijave).

Uz glavnu trku biće održane i dječije trke po kategorijama (prijave će biti na dan trke od 10h do 15h u prostorijama škole u Breziku), a start trke je u 15:30h. Lokacija: Područna škola Donji Brezik.

Startni paket Trke zdravlja u Breziku podrazumijevaju: DrySkin majica (GB3 model majice je manji pa predlažemo da odaberete za jednu veličinu veću); startni broj (vodotporni) sa čipom, unikatna livena finišerska medalja, elektronska diploma, pokloni sponzora, okrepa, medicinska pomoć, elektronsko mjerenje vremena.

Link za prijavu.

Trasa

Trka je dužine 5km i trči se sa startom ispred područne škole u Donjem Breziku. Trka započinje na glatkom asfaltiranom putu. Ovo omogućava trkačima da se zagriju i uđu u ritam. Asfaltni dio je idealan za postizanje dobre brzine i ravnomjernog tempa. Nakon prvog kilometra, staza prelazi u šumske puteve. Trkači će uživati u prirodnom okruženju, svježem vazduhu i hladu koji pružaju prelijepe šume Brezika. Ovaj dio staze može biti izazovniji zbog neravnog terena, korijenja drveća i sl. Posljednji kilometar prelazi ponovo na asfalt, koji traje sve do cilja. Ovaj dio omogućava trkačima da ubrzaju i daju sve od sebe pred sam kraj trke.

– Trka zdravlja Brezik 2024. nije samo sportski događaj, već i inicijativa sa ciljem da podstaknemo ljude na zdraviji način života. Naš cilj je da motivišemo zajednicu da se pokrene, da više vremena provode na otvorenom i brinu o svom zdravlju. Pridružite nam se i zajedno napravimo prvi korak ka zdravijem i srećnijem životu, poručio je ispred organizatora, Udruženja Biraj zdravlje, Ivan Pajić.

Vaši komentari

Banner