Prvih 7 minuta

Svima se dešava – šta da radimo kad imamo loš dan? Odgovor je – dajte sebi 7 minuta!

1452
Banner

Piše: Ljilja Lukić

I najbolji imaju loš dan. To je sasvim normalno u ciklusima treninga. Kako se trkači nose sa takvim danima, zavisi od slučaja do slučaja.

Bilo da je uzrok lošeg dana povratak poslije povrede, težak dan na poslu ili loš dan sam po sebi, trčanju treba dati šansu.

Treba vam samo 7 minuta. Toliko je dovoljno da od odustajanja od treninga dođete do osjećaja da vam je drago što ste počeli. Nekoliko neobjašnjivih stvari se dešava tokom prvih minuta trčanja. Endorfin ili adrenalin – šta god da je, vaš mozak počinje da zaboravlja na ono zbog čega niste htjeli da trčite.

Zapravo, počinjete da se pitate zašto ste uopšte zastajali dok ste vezali pertle i izlazili iz kuće. Može vam se desiti da se još malo osjećate usporeno ili iscrpljeno, ali i to je normalan dio treninga. Ne možete se osjećati sjajno svaki dan i očajavati ako nije tako.

Dakle, onim danima kada vam se uopšte ne izlazi iz kuće, dajte sebi 7 minuta. Ako nakon toga i dalje niste sebe ubijedili da treba da trčite, onda se vratite kući i bacite na krevet (mada se to vjerovatno neće desiti).

Vaši komentari

Banner