Proljetna „petica“ u aprilu na ulicama Sarajeva: Test za brze i prilika za nove trkače

Ovog proljeća popis bh. utrka je bogatiji za nekoliko novih, poslije polumaratona u Gradiški i Mostaru, tu je sada i "Deksalgin 5K spring run" te noćni cener o kojemu uskoro donosimo detaljniju najavu.

794

Pripremio: Nicolae Golea

Poslije desetogodišnje organizacije Sarajevskog polumaratona, NGO Marathon Sarajevo proširuje svoju organizaciju utrka pa će tako proljetna petica svoj prvi start doživjeti 23. aprila u 10 sati.

Prijave za utrku su otvorene i traju dok se ne popuni broj učesnika koji je organizator predvidio, a to je 450 trkača.

– Radi se o jednoj od dvije potpuno nove utrke koje ćemo od ovog proljeća ponuditi. Zahvaljujući našem decenijskom radu i aktivnom angažmanu broj trkača u Sarajevu, ali i širom BiH, je znatno porastao i vrijeme je da naš grad dobije još dvije nove proljetne utrke. Slušali smo trkače koji su nam rekli šta im nedostaje i odmah smo poduzeli inicijativu. Nakon ove trke u maju ćemo organizovati još jednu novu i posebnu trku na 10 km u Sarajevu, a prije toga ćemo voditi brojne trkače u Dubrovnik i Banja Luku na utrke, rekao je Erol Mujanović iz Udruženja Marathon Sarajevo.

Trasa utrke vodit će trkače kroz najljepše dijelove Sarajeva: Titova ulica, Marijin Dvor, Obala Kulina bana, Vijećnica, Sebilj, Vječna vatra, BBI centar.

Foto: Vanja Čerimagić

Organizator poziva sve rekreativne trkače da se prijave, ali i profesionalce. Ovo je prilika da oni brži provjere svoju formu na 5 km i postave nova najbolja lična vremena, a pogotovo za trkače koji tek počinju ovog proljeća je petica zgodna prilika da osjete slast utrke i dodatno se motiviraju za daljnje treninge.

Startne pakete učesnici će moći da podignu dan prije utrke, 22. aprila, od 12-20 sati na štandu NGO Marathon na trećem spratu BBI centra. Kotizacija za utrku je 15 KM, a u startnom paketu naći ćete majicu, broj sa čipom, osvježenje i razne poklone sponzora utrke prilikom prolaska kroz cilj.

 

Vaši komentari

Banner