Skakavac trail 2017: U oktobru tri utrke na poznatom vodopadu

Prvotno najavljivana za mjesec maj, trail poslastica na poznatom vodopadu Skakavac nadomak Sarajeva pomjerena je za 08. 10. ove godine. Organizator utrke je PD Željezničar i poslije Vučko traila ovo će im biti druga utrka pod organizatorskom palicom.

1181
Banner

Pripremio: Nicolae Golea

Trail mania je sekcija PD Željezničar koja je formirana upravo zbog organizacije spomenutih trail utrka i radu na promociji trail trčanja u Bosni i Hercegovini.

U sklopu Skakavac traila možete trčati tri dužine: 7.5 km, 18 km i 32 km. Na najkraćoj dionici je uspon 350 m i start je u 11 sati na Uževici kod Nahoreva ispred hotela Promaha. Limit utrke je 3 sata.

Srednja dionica od 18 km ima 830 metara uspona, a limit je 6 sati. Start je u 11 sati na Uževici. Ona ide na izvor i vidikovac vodopada te na sam vodopad. Na petom kilometru odvaja se od male utrke i silazi u Vićki potok, odakle izlazi na vrh planine Motka, gdje je na planinarskom domu predviđena okrijepna stanica, te dalje preko Crnog vrha ide prema cilju koji je u Gornjoj Jošanici.

I treća dionica od 32 kilometra, najzahtjevnija, sa usponom 1270 metara. Start je kod planinarskog doma Hidrogradnje na Čavljaku u 9 sati. Vremenski limit je 10 sati. Staza se kreće kroz Donje Biosko, odakle ide na vrh Crepoljskog, te dalje na Bukovik, gdje je u planinarskom domu planirana prva okrijepna stanica. Od doma Bukovik prelijepim predjelima ide prema Uževici gdje se spaja sa stazom utrke od 18 kilometara i završavaju na istom mjestu.

Za sve učesnike utrka, predviđene su finišerske medalje, majice utrke, kao i poklon iznenađenja sponzora. Po završetku utrke za sve učesnike bit će osiguran topli obrok i piće. Utrka će biti osigurane medicinskim osobljem, pripadnicima GSS-a i volonterima. Za prva tri mjesta u kategorijama Ž/M, osigurane su novčane nagrade i robne nagrade sponzora. Također, pobjednici u ovim kategorijama bit će oslobođeni plaćanja startnina za Skakavac trail 2018.

Ovom utrkom kao i utrkom Vučko trail u PD Željezničar cilj je da svima u Bosni i Hercegovini, a i šire, na nešto drugačiji način prikažu ljepote Sarajeva, te da potaknu što veći broj mladih na rekreaciju i svijest o prirodnim ljepotama.

Vaši komentari

Banner