2. kolo Banjalučke trkačke lige: Trka na Banj brdu

Danas je na Banj brdu održana 2. trka u sklopu Banjalučke trkačke lige. Trka je bila brdska na 3 km, a učestvovalo je preko 130 trkača.

1518
Foto: Banjalučka trkačka liga (Facebook)

Pripremila Ljilja Lukić

– Drago nam je što su građani Banjaluke, a i šire regije prepoznali Banjalučku trkačku ligu kao nešto pozitivno i to nam daje motiv da radimo još više kako bi već prve godine imali preko 1000 učesnika koji su istrčali bar jednu ili više trka u sklopu lige, rekao je za Moje trčanje – www.trcanje.net Duško Tadić, jedan od organizatora.

I ova trka je imala humanitarni karakter, a dio sredstava od startnina će biti uplaćen srednjoškolcima koji ispred “Boske” prodaju ulaznice za žurku koju prave kako bi pomogli liječenje svog prijatelja koji je nastradao na ekskurziji u Italiji. Od danas prikupljenih sredstava biće otkupljeno 100 ulaznica.

Osim ovih, dio sredstava će, kako je i najavljeno, biti usmjeren na izgradnju trim staze.

Na današnjoj trci u ženskoj konkurenciji najbrža je bila Lucija Kimani, slijede Tijana Gligić i Bogdana Kondić, a kod muškaraca na prvom mjestu je Igor Mitrović, drugi je Dušan Broćeta, a treći Dušan Miljević.

Ukupni rezultati nakon dvije održane trke biće objavljeni sutra.

Za mlađe od 14 godina trka drugog kola je planirana za nedjelju 25. juna na gradskom stadionu sa početkom u 09:00h. Startnina za djecu je besplatna.

Organizatori Banjalučke trkačke lige su Atletski klub “Banjaluka” i Atletski klub invalida “Vrbas”. Sljedeća trka u okviru Lige, trči se u septembru.

Vaši komentari

Banner