IAAF SP LONDON 2017: Senzacionalni Warholm, tragična Miller-Uibo i zlatna Francis

Norvežanin Karsten Warholm je senzacionalni svjetski prvak na 400 metara s preponama.

1129
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

On je na svom prvom velikom seniorskom svjetskom natjecanju, atletskom SP-u u Londonu, stigao do velike pobjede krenuvši punom snagom od samoga starta te je u završnim metrima uspio odoljeti naletima konkurencije.

http://www.dailymotion.com/video/x5wionz

Mladi je Norvežanin već nakon 100-tinjak metara imao dva koraka prednosti u odnosu na ostatak finalista, a s tom je prednosti ušao i u posljednjih 100 metara. Tada su ga konkurenti počeli dostizati, no nisu ga uspjeli i prestići.

Ovo je najbolji osjećaj na svijetu, ne znam što reći, sve se tako dobro poklopilo, pričao je poslije utrke Warholm.

Karsten Warholm

On je ciljem prošao u vremenu od 48.35 sekundi, 14 stotinki je zaostao srebrni turski reprezentativac Yasmani Copello, a 27 brončani Amerikanac Kerron Clement. Rođeni Kubanac Copello je lani osvojio naslov europskog prvaka u Amsterdamu i broncu na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru. Iskusni Clement bio je glavni kandidat za zlato, on je u London stigao s drugim rezultatom na svijetu ove godine i kao aktualni olimpijski pobjednik, a u Londonu je pokušao osvojiti i treći naslov svjetskog prvaka nakon što je bio najbrži još u Osaki 2007. i Berlinu 2009. godine.

Shaune Miller-Uibo i Phyllis Francis

Francis zlato na 400

http://www.dailymotion.com/video/x5wipoe

Amerikanka Phyllis Francis je osvojila naslov svjetske prvakinje na 400m u nesvakidašnjoj finalnoj utrci u kojoj je ostvarila novi osobni rekord (49.92). Tragičarka utrke bila je olimpijska pobjednica iz Rio de Janeira Bahamka Shaune Miller-Uibo, ona je vodila od prvog do 370. metra utrke, a tada je počela šepati zbog grča ili ozljede te je na kraju ciljem prošla kao četvrta.

Vaši komentari

Banner