KAKANJ ZA 5: Na drugom izdanju Junuzović i Hrnjić najbrži

Večeras je održano drugo izdanje ulične noćne utrke Kakanj za 5 u organizaciji Udruženja KA plus iz Kaknja.

3701
Banner
Banner
Banner

Tekst i foto: Dražen Filipović

Ukupno 285 učesnika trčalo je ulicama Kaknja i prigradskih naselja u sklopu drugog izdanja ulične noćne utrke, Kakanj za 5.

Junuzović i Hrnjić obranili prošlogodišnje titule

Najbrži u muškoj kategoriji je bio Osman Junuzović (14:43), prošlogodišnji pobjednik, dok je drugo mjesto pripalo njegovom klupskom kolegi Belminu Mrkanoviću (15:25). Treći je bio Uroš Gutić sa rezultatom (15:52).

Među ženama najbrža je bila prošlogodišnja pobjednica Alma Hrnjić (17:34), dok je druga bila Adela Čomor (17:49). Na postolju kao trećeplasirana našla se Emina Begić (19:50).

Sve rezultate kakanjske noćne utrke možete pogledati OVDJE.

Promjena trase utrke u zadnji čas

Na inzistiranje lokalnih općinskih službi organizatori su bili prisiljeni promijeniti već dogovorenu trasu utrke. Iako su bila planirana dva kruga kroz sami centar grada, iz općinske službe dva dana prije utrke tražili su promjenu trase zbog, kako su naveli, nemogućnosti zatvaranja glavne saobraćajnice punih sat vremena, rečeno nam je od strane organizatora.

Nažalost to se svakako odrazilo na atraktivnost utrke koja je trebala biti glavni događaj subotnje večeri u gradu Kaknju. Start i prva polovica dionice utrke su pomjereni u prigradska naselja dok je ciljna ravnina i dalje ostala u centru grada.

U nas je nažalost sasvim uobičajen slučaj da organizatori muku muče oko dogovora trasa uličnih utrka sa lokalnim vlastima. Svi se svakako nadamo da će nadležne vlasti u budućnosti širom BiH prepoznati važnost ovakvih sportskih događaja i kao vid turističke promocije grada.

Pogledajte foto albume na našoj Facebook stranici a uskoro donosimo i video izvještaj sa same utrke.

Vaši komentari

Banner