Šta treba da znate prije nego što uđete u vezu sa trkačem

Da ne bude da vas nismo upozorili, život sa trkačima nije nimalo lagan. Ali je lijep. Ako ništa, zbog sveg onog adrenalina i runners high-a kojim će vas zaraziti poslije svake trke.

1436
Banner

Pripremila: Ljilja Lukić

Trkači imaju neke svoje specifične navike i najlakše razumiju jedni druge.

Ipak, česte su veze između trkača i netrkača, ali svakako, uz kompromis i navikavanje, sve može da funkcioniše.

Biće mnogo prljavog veša

Očekujte da korpa za prljavi veš bude stalno puna. Trčanje je prljavo i, kao rezultat toga, korpa će uvijek biti puna sportskih grudnjaka, šorceva, helanki, majica, čarapa… u džepovima ćete nalaziti prazne kesice od gelova, flastere… Znači, dobro pretresite sve prije stavljanja u mašinu.

Pojaviće se izluđujuće nove skraćenice

Vjerovatno ćete biti zbunjeni, jer ćete često imati priliku da čujete nešto kao PB, PW, VO2, LSD…

Traume zbog povrede

U nekom trenutku vaš ljubljeni trkač će se povrijediti i neće moći da trči neko vrijeme. To će rezultirati plačom, ljutnjom, depresijom i hitnom potrebom da se vidi sa drugim trkačima. Ništa od ovakvog ponašanja nemojte da uzimate lično.

Bilo bi dobro da zavolite sporo bicikliranje

Ako se sprema za dugu trku, vjerovatno će vas zamoliti za podršku na treninzima dužine. Budite spremni da vozite bicikl sporim tempom oko 200 minuta, dodajete gel, flašicu sa vodom, maramice, toalet papir…

Ako imate foot fetiš, u problemu ste

Vaš voljeni/voljena imaće odvratna stopala, prekrivena žuljevima, nedostajaće i nekoliko nokata… Moliće vas i s vremena na vrijeme da im izmasirate stopala, pa, srećno vam bilo.

Usamljenost

Ukoliko ste odbili da izvršavate svoje „biciklističke dužnosti“ tokom treninga dužine, možda će vam vaš trkač nedostajati tokom dana kada je na redu taj tip treninga. Ukoliko počnete da se osjećate usamljeno, to je sasvim prirodno, a neće vam biti lako i u periodu taperinga, oporavka ili već pomenutih povreda.

Trčanje je skupo

Možda mislite da su za trčanje potrebne samo patike, šorc i majica, ali to ipak nije tako. Biće satova, startnina, skupih patika, gelova, članarine za teretanu, trenera, masaža i razne druge opreme.

Odmori se planiraju prema trkama

Najvjerovatnije će svaki odmor koji zajednički planirate imati uključeno trčanje, bilo da je u pitanju trka ili lokacija na kojoj ima dobra staza za trening.

Vaši komentari

Banner