Bh. trkačka zajednica od danas sa 40 novih maratonaca u 2017. godini

Veliki broj bh. trkača je danas nastupio na nekoliko maratonskih trka, a rezultat toga je da smo dobili 34 nova maratonca i 6 maratonki u 2017. godini.

1365
Foto: siol.net
Banner
Banner
Banner

Piše: Ersan Bijedić

Broj maratonskih finišera u BiH tekuće godine je narastao na 138 maratonaca i 32 maratonke (odnosno ukupno 170), uz napomenu da još čekamo rezultate sa 24. izdanja Podgoričkog maratona.

Bh. trkačka zajednica je posebno brojna bila u Ljubljani gdje je najbolji bh. rezultat za tekuću godinu postavio Mladen Stevanović (2:39:38). Osim njegovog odličnog rezultata, upravo na ovoj trci smo dobili najviše novih maratonaca.

Među novim finišerima za 2017., i onima koji su svoj maratonski rezultat za ovu godinu popravili u Ljubljani, su: Igor Abdulović, Enes Ibrahimagić, Almir Kurbegović, Vernes Mulić, Mirza Arifović, Ilija Borković, Amar Krilić, Vedad Palić, Mirza Aščić, Dalibor Bradvić, Adnan Hadžić, Mirza Hodžić, Faris Kreso, Mladen Milaković, Ratko Perić, Kenan Bajrić, Dženkis Begović, Edin Dizdar, Edin Herenda, Oliver Katić, Savo Kovačević, Jasmin Mehić, Mario Mikulić, Vajo Petrović, Haris Abdurahmanović, Mirsad Ćatić, Senahid Godinjak, Edin Hurić, Hamid Kantardžić, Aleksandar Milanović, Samir Šabić, Haris Ćeremida, Vedran Pušić, Rasim Muratspahić; Mirela Čučak, Jasmina Kavazović, Sabina Uzeirbegović, Selma Brčić i Sofija Vušović.

U polumaratonsku tabelu se upisala Evelina Marić.

Šest trkača iz BiH su nastupili u Frankfurtu, a najbolji rezultat je imao Marko Tenić sa 2:55:23. U Frankfurtu je svoj rezultat popravio i Kenan Softić (3:26:25) koji je prije nešto više od mjesec dana u Berlinu trčao 3:29:20. Milena Jujić je u Njemačkoj trčala svoj drugi maraton ove godine, a u finišere za 2017. godinu su se upisali i Mustafa Mašetić, Denijal Kosovac i Miranda Bartulović.

Vaši komentari

Banner