IGOR KOVAČEVIĆ: Uživam dok trčim za druge

Beogradski maraton je najveća sportska manifestacija u Srbiji. Događaj na kojem se obaraju lični rekordi i mjesto na kojem se uživa u druženju sa prijateljima i porodicom. Pored sportskih, ovaj događaj svake godine sprovodi i brojne humanitarne aktivnosti.

2034
Banner
Banner
Banner

Moje trčanje – www.trcanje.net

Jednu od humanitarnih aktivnosti organizovao je i Igor Kovačević koji, zajedno sa velikim brojem drugih humanitaraca, prikuplja novac za one kojima je potreban.

Kada je nastala tvoja ljubav prema trčanju?
– Ja sam dijete koje je rođeno prije globalne digitalizacije i djetinjstvo sam proveo igrajući se napolju. Sa drugarima sam se često igrao sve one igre u kojima smo trčali jedni za drugima i za loptom. Vjerovatno se tako i javila ljubav prema trčanju.

Kako si uspio da spojiš ljubav prema sportu i humanitarnim akcijama?
– Razmišljao sam na koji način ono što ja radim može da pomogne nekome. Tako sam organizovao svoju prvu humanitarnu akciju, i od tada uživam u tome da, sa svojim prijateljima i organizacijom „Živi zdravo”, trčim za nečije bolje sutra. Ove godine borimo se za malu heroinu Dunju Kraćun, koja ima samo šest godina i svakodnevno se bori da prohoda.

Na koji način se pripremaš za maraton i šta poručuješ čitaocima?
– Ko na maraton dođe, taj maraton i stvara. Zato pozivam sve koji vole sport i dobru zabavu da nam se obavezno pridruže, i uživaju u dobrom društvu. Čak i ako niste trkači, osjetićete talas dobre energije. Kao sportista, preporučujem redovan trening, zdravu i kvalitetnu ishranu. To je dio moje svakodnevnice, naročito tokom priprema za maraton i želim da dam što veći doprinos humanitarnoj akciji. Zato pozivam i sve ljude dobre volje da nam se pridruže i učine dobro djelo zajedno sa nama, kao što to radi IDEA, koja je peti put uz maratonce.

Vaši komentari

Banner