Trkački blamovi

Trčanje donosi i neke blamove samo nama znane, neki se sa njima nose lakše, neki teže, ali vremenom se svi (pa i naša okolina) naviknu na “čudna” ponašanja trkačkih fanatika.

3250

Pripremila: Ljilja Lukić

Trčanje ima svoje blam momente, a ovo su neki od najčešćih:

1. Preticanje

Trčite iza nekog, ali on nije dovoljno brz. Odlučite da ga preteknete, ali onda taj tempo morate da držite sljedeći kilometer, samo da biste dokazali da ste ga stvarno mogli obići. A i da vas ne pretekne ponovo. Onda ćete morati sve iz početka.

Kako da izbjegnete: Smirite živce, držite se svog tempa kao metronoma i zaboravite na ostale oko sebe.

2. Nepozdravljanje

Sretnete nekog ko trči u suprotnom pravcu, nasmije se i pozdravi vas. Ali vi ste to prekasno primijetili. I sada djelujete kao najneljubaznija osoba na svijetu koja izbjegava da pozdravi.

Kako da izbjegnete: Pozdravljajte prvi ili izbjegavajte kontakt očima.

3. Neprijatno spajanje

Trčite sa mislima u svom svijetu i shvatate da će se neko ubrzo naći u istoj putanji. Spajaju vam se putevi, trčite istom brzinom i nema bježanja.

Kako da izbjegnete: Stanite na sekundu da popravite pertle ili pogledajte u sat i malo ubrzajte.

4. Nalijetanje na nekog

Dok trčite ponekad vidite nekog poznatog. Ali zastajanje da popričate dok ste skroz mokri i borite se za dah može da bude veoma neprijatno.

Kako da izbjegnete: Mahnite im i nastavite da trčite. Valjda će da shvate da ste usred važnog treninga i možda budu i oduševljeni vašom posvećenošću.

5. Znojavi kupac

Nakon trčanja planirali ste da kupite par stvarčica u lokalnoj prodavnici. Onda shvatate da znoj kaplje sa vas po podu i da ne mirišete baš najbolje.

Kako da izbjegnete: Dajte sebi vremena da se smirite, prošetajte par minuta. Platite karticom da izbjegnete davanje znojavog novca iz džepa.

Vaši komentari

Banner