3. MOSTAR RUN WEEKEND: Manifestacija na ponos Mostara

Treće izdanje “Mostar Run Weekenda” je pokupilo pretežno pozitivne kritike. Evidentan je napredak manifestacije koja je to najbolje pokazala povećanjem broja učesnika.

2298
Foto: Dražen Filipović
Banner
Banner
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Trka je masovnošću dobila i kvalitet pa je tako u Mostaru u subotu bila dosta jača konkurencija nego je to dan kasnije bilo na trci u Novom Sadu.

Neke od dojmova onih najboljih donosimo u nastavku (kao i video prilogu ispod).

Kiplimo: U BiH se uvijek osjećam odlično

Samuel Naibei Kiplimo je već dobro poznato lice na trkama širom Balkana. U februaru je u Splitu pobijedio sa 1:04, a prije dvije sedmice u Zagrebu sa 1:03. U Mostaru je bio nešto “sporiji” i slavio sa 1:08.

– Sve je bilo perfektno u Mostaru, organizacija, osiguranje, osjećao sam se odlično… ali ipak nisam trčao previše brzo vrijeme. Zato se planiram vratiti u Mostar sljedeće godine i trčati još bolje. Hvala svima koji su učestvovali u organizaciji trke, rekao je Kiplimo.

Samuel Kiplimo i Milan Mitrović

On već dvije godine trenira sa srpskom olimpijkom, najboljom balkanskom maratonkom svih vremena, Oliverom Jevtić, i njenim trenerom. Nije mu prvi put da trči u BiH.

– U BiH se uvijek osjećam odlično, ali nisam dosad vidio ovakvu trku. U Banjaluci sam se izgubio na stazi, ovdje je sve bilo odlično. U Mostaru sam imao stalno odlične upute i nije bilo problema, dodao je Kiplimo.

Srđan Samardžić

Samardžić: Nadam se da uskoro idem ispod 1:10

Najbolji trkač iz BiH u muškoj konkurenciji je bio Srđan Samardžić koji je osvojio treće mjesto sa 1:13.

– Jako sam zadovoljan sa trećim mjestom s obzirom da je staza bila prilično teška i jako toplo, tako da je ovo zadovoljavajuće vrijeme za uvod u sezonu. Nadam se da će tokom sezone to ići ispod 1:10, pa da se na jesen pripremam za Balkansko prvenstvo u maratonu, rekao je Samardžić.

Kimani: U Mostaru je svake godine sve bolje

Trostruka bh. olimpijka, Lucia Kimani, je u ženskoj konkurenciji bila druga sa 1:26.

– Za mene je ovo više bila trening trka i jako sam zadovoljna. Staza je jako dobra, pomalo zahtjevna jer je bilo vruće. Svake godine je manifestacija bolja. Bila sam i prije u Mostaru i nije bilo ovako puno trkača, kazala je Lucia Kimani te kao svoju glavnu trku ove godine najavila jesenji maraton na Balkanskom prvenstvu u Beogradu.

Lovrić: Postali smo prepoznatljiv događaj

Puno posla su tokom čitave godine, a posebno prethodnih dana imali u organizaciji Mostar Run Weekenda.

– Mislim da smo uspjeli napraviti događaj koji je postao prepoznatljiv i koji će u sljedećim godinama postati brand kako Mostara, tako i Hercegovine. Hvala volonterima, policiji i svima koji su sudjelovali u organizaciji naše manifestacije. Nadamo se da će nas iduće godine biti još veći broj, rekao je dr. sc. Franjo Lovrić, predsjednik Organizacijskog odbora trke.

Franjo Lovrić

Vaši komentari

Banner