(VIDEO) 3. TUZLANSKI POLUMARATON: Prvi dojmovi sa Trga slobode i subotnje trkačke večeri

Tuzlanski polumaraton je otprilike zadržao brojnost trkača kakvu je manifestacija ukupno (na dvije glavne trke) postigla prošle godine, bile su nešto povoljnije vremenske prilike za trčanje nego prethodnog ljeta, a kao bitnu novinu - grad soli je dobio AIMS certificiranu stazu.

1626
Banner
Banner
Banner

Tekst: Ersan Bijedić / Foto: Dražen Filipović

Time su Tuzlaci trku digli na nivo više, ali sigurno je i to da uvijek može bolje. Ako ćemo gledati detalje, podjela paketa bi mogla biti efikasnija i brža, volonteri na pojedinim skretanjima aktivniji, a neki dijelovi staze bolje osvijetljeni.

Možda je u ljetnom periodu teže okupiti na jednom mjestu veliki broj trkača, ali Tuzla je još uvijek u jednom samo za njih trkački izoliranom vikendu sa određenim kontinuitetom i temeljom za dalji napredak. Ove godine trka se nije poklopila sa vikendom festivala Kaleidoskop pa su trkači potražili opuštanje i druženje pred ciljom, na Trgu slobode.

Šta smo tamo zabilježili možete vidjeti i u našem video prilogu, a za Moje trčanje – trcanje.net su svoje dojmove podijelili: Suad Suljić (predsjednik ARK Rekreativci Tuzla), Osman Junuzović (pobjednik na 5K), Lucia Kimani (pobjednica na 5K), Alija Imamović (drugi na 21,1km), Davor Vidović (peti na 21,1km), finišerke Suada Tabaković i Alina Abdurahmanović (trčala lični rekord). Zabilježili smo komentare i ostalih trkača sa postolja.

Više o rezultatima saznajte OVDJE, a kako je to sve izgledalo u Tuzli možete vidjeti i kroz foto albume Dražena Filipovića: ALBUM 1, ALBUM 2, ALBUM 3, ALBUM 4. Kroz sljedeće tekstove se možete prisjetiti kako je u Tuzli bilo prošle godine i uporediti sa subotnjom trkom: LINK 1, LINK 2, LINK 3.

Vaši komentari

Banner