RTL SANUS MOTUS: Novi format, prilika trkačima iz čitave BiH

Rekreativna trkačka liga Sanus Motus će svoju drugu sezonu otvoriti trkom na Mostarskom polumaratonu (21. 3.), što će predstavljati prvo od ukupno sedam kola ovog natjecanja.

2491
Prvo aktivno kolo prve sezone lige u Barama (Foto: Irma Kristić)
Banner
Banner
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Format lige je nešto drukčiji spram prve sezone te će veću šansu i pozornost dobiti trkači unutar čitave države koji će se tako moći prijaviti i konkurirati za vrijedne nagrade.

Po završetku prošlogodišnje lige organizacijski tim je odlučio sve podići na višu razinu i uključiti cijelu rekreativnu trkačku zajednicu Bosne i Hercegovine. Sve je rezultiralo novim formatom koji će sigurno obogatiti našu trkačku zajednicu.

Prošle sezone je liga imala dvije skupine, “Profići”, gdje su pobjednici bili Ante Pokrajčić i Mirela Čučak te “Amateri”, gdje su slavili Mario Zelenika i Irma Kristić.

U nastavku donosimo detalje o formatu lige, kategorijama, nagrađivanju i pravilima za sudjelovanje.

Kola lige

  1. mjesec – prvo kolo, Mostar Half marathon (polumaraton 21.1 km);

5. mjesec – drugo kolo, Mostar Challenge (trail utrka, hobby staza 12 km);

5. mjesec – treće kolo, Ljubuški outdoor festival (polumaraton 21.1 km);

7. mjesec – četvrto kolo, Konjički noćni cener (cestovna utrka 10 km);

8. mjesec – peto kolo, Duvanjska desetka (10 km);

9. mjesec – šesto kolo,  Velike stepenice (kratka kronometar utrka stepenicama);

11. mjesec – sedmo kolo, brdo Hum iznad Mostara (uphill utrka, cca 2.5 km)

12. mjesec – proglašenje pobjednika, trkački simpozij i zajedničko druženje cijele trkačke zajednice u Mostaru.

Kategorije

Liga je podijeljena u dvije kategorije.

  • kategorija “Lokalci” su trkači koji imaju prebivalište na području HNK/Ž i ZHK/Ž (cilj je promocija trčanja u lokalnoj zajednici, a nagrade su prilagođene da ih mogu iskoristiti trkači koji žive u blizini Mostara). Kategorija podrazumijeva mušku i žensku konkurenciju.
  • kategorija “Apsoluti” su trkači koji imaju državljanstvo i prebivalište na području Bosne i Hercegovine. Kategorija podrazumijeva mušku i žensku konkurenciju.

Kod prijave i registracije za sudjelovanje na nekoj od bodovanih utrka potrebno je staviti oznaku eRTeL Sanus Motus (obično postoji opcija za upis kluba i sl., a oni natjecatelji koji imaju članstvo u nekoj drugoj udruzi ili trkačkoj zajednici ovo upišu dodatno, nakon imena svog kluba ili udruge). Prethodno navedeno je potrebno iz razloga lakšeg praćenja i upisivanja rezultata kao i zbog promocije samog natjecanja. Prijaviti se mogu svi zainteresirani trkači koji imaju državljanstvo i prebivalište na području Bosne i Hercegovine.

  • Kod prijave kategorije “Lokalci”, automatski participirate i u kategoriji “Apsoluti”. Dakle, “Lokalci” su u mogućnosti ostvariti plasman i osvojiti nagrade u obje kategorije.

Nagrade

  • Prva tri mjesta u muškoj konkurenciji;
  • Prva tri mjesta u ženskoj konkurenciji.

Nagradni fond (m/ž)

  • Arena Centar; prvo mjesto članska kartica za 6 mjeseci, drugo mjesto članska kartica za 3 mjeseca i treće mjesto članska kartica za 1 mjesec korištenja (M i Ž konkurencija) – kategorija “Lokalci”.
  • Violeta; poklon paketi za prva tri mjesta (M i Ž konkurencija) – kategorija “Lokalci”;
  • Novčana nagrada za pobjednika u muškoj i ženskoj konkurenciji, kategorija „Apsoluti“
  • Vitalis; prvo mjesto Full medic kartica, sistematski pregled za drugo mjesta, uzv pregled trbuha za treće mjesto (M i Ž konkurencija) – kategorija „Apsoluti“;
  • GBT, poklon paketi sportske opreme za prva tri mjesta (M i Ž konkurencija) – kategorija „Apsoluti“;
  • Novčane nagrade za prvoplasirane u kategoriji „Apsoluti“ (200 KM prvo mjesto, 100 KM drugo mjesto, 50 KM treće mjesto M i Ž konkurencija).

Postoji mogućnost dodatnih nagrada za sve kategorije u slučaju interesa novih partnera projekta.

Bodovanje

Boduje se prvih 20 trkača u svakom kolu (muška i ženska konkurencija): 1. mjesto 100 bodova, 2. mjesto 80 bodova, 3. mjesto 60 bodova, 4. mjesto 50 bodova, 5. mjesto 45 bodova, 6. mjesto 40 bodova, 7. mjesto 35 bodova, 8. mjesto 30 bodova, 9. mjesto 25 bodova, 10. mjesto 20 bodova, 11. mjesto 15 bodova, 12. mjesto 10 bodova, 13. mjesto 8 bodova, 14. mjesto 7 bodova, 15. mjesto 6 bodova, 16. mjesto 5 bodova, 17. mjesto 4 boda, 18. mjesto 3 boda, 19. mjesto 2 boda i 20. mjesto 1 bod.

Na kolima koja se boduju potreban je nastup od minimalno 5 sudionika lige. Ostavlja se otvorena mogućnost da se neko od kola ne održi zbog raznih razloga (organizacijski, tehnički, sigurnosni, vremenski uvjeti i sl.).

Za ukupni plasman u rekreativnoj trkačkoj ligi na kraju sezone potrebno je sudjelovati u najmanje 1 održanom kolu.

Partneri

Partneri natjecanja u skupini “Lokalci” su Arena Sport Centar i Violeta d.o.o., a u skupini “Apsoluti” su udruga Sanus Motus, Poliklinika Vitalis i GBT. Nagrade se u obje skupine dodjeljuju u muškoj i ženskoj konkurenciji. Pobjednicama i pobjednicima uz nagrade će biti uručena i simbolična priznanja za trajnu uspomenu ostvarenog rezultata dok će svi ostali sudionici dobiti službene potvrde o ostvarenom plasmanu (svečana dodjela u 12. mjesecu u sklopu trkačkog simpozija “Trčanje za sve by Sanus Motus”).

Kotizacija

Kotizacija za sudjelovanje u cijeloj sezoni iznosi 25 KM te uplatom sredstava na račun udruge ili gotovinski na štandu tijekom Mostar half marathona 2020. Uplatom kotizacije pomažete rad udruge Sanus Motus koja za glavni cilj ima unaprjeđenje svih segmenata rekreativnog trčanja u Mostaru i okolici. Također, pomažete i humanitarni rad udruge jer će 5 KM od svake kotizacije za ligu biti iskorišteno u humanitarne svrhe po završetku sezone (zajedno s ostalim fondom humanitarnih projekata Sanus Motus za 2020.). Svi sudionici lige moći će sudjelovati u eventualno organiziranim putovanjima na utrke te koristiti eventualno organizirani prijevoz (iz Mostara i bližih gradova i mjesta). O dodatnim pogodnostima i eventualnim dodatnim sadržajima koji će biti dostupni u sklopu kotizacije blagovremeno ćemo obavijestiti sve sudionike. Završno druženje, podjela priznanja i nagrada će biti organizirani u 12. mjesecu, u Mostaru (cilj je okupiti veći dio trkačke zajednice na zajedničkom druženju krajem godine).

Ciljevi RTL Sanus Motus

  • Nastavak realizacije lige u sklopu velikog projekta udruge Sanus Motus pod nazivom “Trčanje za sve by Sanus Motus”;
  • Povećati broj domaćih trkača na domaćim utrkama;
  • Okupiti trkače na jednom zajedničkom natjecanju;
  • Okupiti trkačku zajednicu na velikom zajedničkom druženju krajem godine;
  • Homogenizacija naše trkačke zajednice;
  • Služiti na čast i ponos svim članovima udruge i sudionicima lige;
  • Poslužiti svima koji traže smislen hobi za poboljšanje zdravlja i kvalitete života.

Prethodno su navedene propozicije lige za 2020. godinu, a u sljedećim godinama će se iste dopunjavati i mijenjati te cjelokupan projekt dodatno obogaćivati zahvaljujući sugestijama sudionika lige, članova udruge Sanus Motus i partnera projekta.

Prijave

Sve prijave mogu se poslati na e-mail adresu: sanusmotusmostar@gmail.com, a ista treba sadržavati ime i prezime, datum rođenja, adresu stanovanja i kategoriju za koje se prijavljujete (“Lokalci” ne moraju upisivati obje kategorije jer su po automatizmu registrirani i u kategoriji “Apsoluti”), u naznaci e-maila obavezno staviti “Prijava za Rekreativnu trkačku ligu Sanus Motus”, a uplate u iznosu od 25 KM moguće je izvršiti na žiro račun Udruge Sanus Motus, broj 3381302270843145 Unicredit bank d.d. s naznakom “Kotizacija za Rekreativnu trkačku ligu Sanus Motus”. Prijavu i uplatu kotizacije možete obaviti i za vrijeme Mostar Run Weekenda na štandu udruge Sanus Motus 20. i 21. 3. 2020.

Vaši komentari

Banner