MOJE TRČANJE: Petu godinu na servisu bh. trkačkoj zajednici

Negdje u zimu 2016. dva atipična teologa (Nicolae Golea i Dražen Filipović) su ponavljala čudne 30-kilometarske dužine svako treći dan (pamtim to dobro jer je bilo prilično ekstremno) pa je ovom prvom u toj “runners high” euforiji došlo da pokrene web stranicu o trčanju (slično su se mnogi od nas ponašali u intoksiniranom stanju).

1626
Banner

Piše: Ersan Bijedić

Drugi je bio maksimalna, nevjerovatna bezrezervna podrška kako samo on zna, i kako je to i dan danas.

Jedini pravi kutak

Tako je nastalo Moje trčanje. Brzo je sastavljena ekipa (iz ovog Impressuma) koja je u manjoj ili većoj mjeri, prema pojedinačnim obavezama i prioritetima, doprinosila radu stranice u sljedećim godinama. A u prošlom mjesecu smo zagazili u petu godinu djelovanja.

Kako god se to činilo drugima (pošto u ovom transparentnom poslu nije rijetka pojava da se trud pojedinca popljuje s puno žara i energije), mi volimo vjerovati da smo u ovom periodu, i kroz rad temeljen na entuzijazmu i ljubavi prema onome čime se bavimo, uvelike doprinijeli razvoju trkačke zajednice, a posebno informisanju, upoznavanju, povezivanju bosanskohercegovačkih, ali i regionalnih trkača (za mnoge jake bh. trkače ste prvi put čuli upravo na našoj adresi). Jer je ovo jedini medij u kojem, realno, u svakom trenutku ti amaterski sportisti imaju svoj kutak i prostor gdje njihov trud može biti predstavljen, valorizovan i poštovan na pravi način (znaju to dobro prvenstveno oni što se pojavljuju u medijima koji ne uspijevaju “ubost” dužinu maratona, gdje je trčanje na posljednjem mjestu prioriteta, i slično). A svi koji rade, trude se, bore – bez sumnje žele da to negdje bude prepoznato. Bh. trkači za to imaju Moje trčanje.

Upravo zato smo ponosni i na to da je čitav niz njih bio autor na MT i da su podijelili svoja trkačka znanja i iskustva na ovaj ili onaj način.

MT je dosad svoj rad temeljio na jedinom načinu kako se mogu pratiti trkačka događanja, a da to ima neku višu, ozbiljniju i značajniju težinu. Trčali smo uz vas i izvještavali sa staza, uličnih i trail. Po tome smo ujedno i jedinstveni u medijskom prostoru BiH. Živili smo i živimo trčanje. Tako će biti i ubuduće.

MT trkači – autori

Za MT je tako pisalo i sljedećih 96 autora – trkača: Rafaela Obučić, Sanja Kavaz, Armin Duzić, Veliša Smoljić, Arnel Šarić, Erol Mujanović, Tisa Bokun, Krešimir Parlov, Antonio Marić, Denis Kadić, Nudžejma Softić, Valentina Đureković, Josip Fabijanić, Hanifa Terzić, Mirza Bajrić, Vernes Mulić, Emir Muhamedagić, Demir Hadžimuratović, Dražen Karišik, Amela Trožić, Vedrana Božić, Elma Čomor, Nikolina Žabić, Džejna Ćeremida, Alen Tucaković, Mirsad Kličić, Amel Šabanović, Jasmin Šaronjić, Mihret Delić, Jasmin Aličehajić, Igor

Osim autora, veliki je broj trkača i sportsko – atletskih radnika koje smo predstavili kroz intervjue i priče o njima. Nadamo se da će u budućnosti još puno trkača, kroz MT sadržaje, pronaći svoje mjesto na našem portalu.

Miljatović, Maja Đukić, Bojan Matijević, Branislav Lazić, Aleksandar Rajić, Mirzet Halilović, Ante Pavličević, Martina Ćurić, Naila Muratović, Gorica Grozdanić, Miloš Milanović, Selma Brčić, Srđan Popić, Marko Buljan, Irfan Ribić, Vedran Rodić, Šaban Žunić, Elma Kablar, Danilo Vasiljević, Nikola Čuić, Adi Bencun, Emir Kovačević, Stefan Đukić, Tomislav Cvitanušić, Jasmina Kavazović, Suada Magrđija, Ramiz Maksumić, Nenad Veljković, Belma Džomba, Suada Tabaković, Boris Katalinić, Aldin Abdagić, Esmin Brodlija, Alina Abdurahmanović, Amer Krđalić, Tanja Šilić, Ivana Žaklina Gudelj, Aida Hodžić, Suzana Toplić Berberović, Ivana Perlain Uzunović, Miloš Klindo, Mahir Mujić, Irma Kristić, Vesna Andree Zaimović, Sanja Tipurić Spužević, Maid Klepo, Elvedin Tunović, Ivan Leženić, Vedran Markotić, Marina Lončar, Alen Raonić, Branislav Pavić, Larisa Spahić, Armin Ćurić, Amela Sarajlić, Admir Oglečevac, Ozrenka Barbarić, Jovana Jovičić, Sabina Jordamović, Elmir Ćerimagić, Mirsada Jahić Zenuni, Ivo Primorac, Leontina Jurić, Adnan Džubur, Ante Pokrajčić, Davor Vidović.

U radu temeljenu na entuzijazmu ponekad je teško pronaći satisfakciju, pogotovo što je to nerijetko podcijenjen trud, ali dok nas drži trkački “hype”, MT će živiti.

Vaši komentari

Banner