CR 387 2: Capital Runners 387 (Sarajevo) sa dva jaka sastava u MT ligi

Dva prijavljena sarajevska sastava pod nazivom “CR 387” su ekipe koje su dobile ime po projektu Capital Runners 387.

2793
Banner

Prema broju zainteresovanih za MT virtuelnu ekipnu ligu Capital Runners 387 su sklopili dvije ekipe trkača koji su uključeni u ovaj projekat, treneri su ili partneri projekta.

U ovom tekstu predstavljamo tim koji je sklopljen pod nazivom CR 387 2, a čine ga kapiten Adi Šaljić, Zufer Garaplija, Adnan Selimagić, Adnan Ćatović i Ibrahim Zubača.

Zufera Garapliju (rođen 27. 8. 1978. godine) smo među njima najčešće imali priliku viđati na uličnim trkama širom BiH. On se rekreativnim trčanjem bavi tri godine.

Upoznaj se sa propozicijama MT lige, prijavu pošalji preko ovog obrasca, i saznaj ko su svi učesnici takmičenja.

– Na samom početku moj motiv je bio da skinem višak kilograma. U suštini moja priča je već poznata jer sam za godinu dana skinuo preko 40 kg. Sad trčim jer uživam i volim trčanje, to je postalo dio mog života. Što se tiče treniranja, imam veliku čast da poznajem predivne ljude iz AK Novi Grad i većinu svojih treninga obavljam u Centru Safet Zajko. Što se tiče motivacije u doba korone ja se trudim da treniram normalno, a treninge izvodim na brdu Žuč, koje ima idealne uslove. U MT ligi se u suštini skoro svi poznajemo tako da očekujem druženje i prijateljstvo, a pošto je ovo novitet, potrudit ćemo se da istrčimo što bolja vremena za svoje ekipe, najavio je Zufer Garaplija.

Adnan Selimagić (rođen 27. 10. 1983.) je počeo trčati prije 10 mjeseci na nagovor prijatelja. U tom periodu je istrčao četiri polumaratona i počeo pripreme za prvi maraton. Kao dječak aktivno je trenirao fudbal.

– Motivacije mi nikada nije nedostajalo. U početku je to bio prvi polumaraton, a danas maraton. Sve svoje treninge radim samostalno i najčešće u Velikoj aleji i Vilsonovom šetalištu. Koronu sam “dočekao” u posljednjoj trećini priprema za maraton (koji je otkazan), ali nisam odustao. Nastavio sam vrijedno raditi znajući da će se trud isplatiti u budućnosti, kaže Selimović.

Smatra da je “zamisao o MT ligi sjajna ideja za motivaciju više, upoznavanje i druženje”.

– Uvijek sam spreman na nove izazove te ovo tako i posmatram. Svi u ekipi ćemo se potruditi da maksimalno doprinesemo što boljem plasmanu. Također, u ovome ću pronaći dodatnu motivaciju za ispunjenje već postavljenog cilja, a to je da uspješno završim prvi maraton, zaključio je Adnan Selimović.

Adnan Ćatović (rođen 25. 12. 1981.) kao svoje prvo trkačko iskustvo ističe Sarajevski noćni cener 2017. godine.

– Supruga me zamolila da joj pravim društvo. Tada sam imao 105kg, danas 92kg. Odlično se provodim na svakom trkačkom putovanju i grupnom treningu, stoga nisam prestajao. Imao sam uspona i padova u formi. Imam puno sreće da poznajem šampione Adija, Alena, Almu, Aliju, Zucu, Kondu… Jedva čekam da se ponovo družimo i trčimo skupa. Na samom početku pandemije sam trčao po kući, što je moje curice i suprugu dosta nerviralo, pa sam od prije 10 dana počeo trčati vani, izjavio je Adnan Ćatović.

Ibrahim Zubača (rođen 4. 11. 1989.) se od 2008. do 2018. godine aktivno takmičio u taekwondou i kickboxu. Višestruki je državni prvak i svoju karijeru je uspio krunisati bronzanom medaljom na Europskom taekwondo prvenstvu.

– Rekreativnim trčanjem se bavim od 2016. godine, ali sam imao problem s kontinuitetom i pauzama od 6-12 mjeseci. Od 2019. godine se potpuno posvećujem trčanju jer mi je to najlakše uklopiti uz posao i mogu trenirati gdje želim – kad želim. Moj razlog prijave na MT ligu je da održim kontinuitet, a sa motivacijom nemam problem jer mi je trčanje sastavni dio dana i smatram ga kao obavezu zbog posla (eLearning Developer) gdje provodim 7-8h u sjedećem položaju. Tokom pandemije nisam prestajao s treninzima, ali sam ih morao obavljati u rane jutarnje sate (5:00), rekao je Ibrahim Zubača.

Adi Šaljić (rođen 10. 5. 2001.) je kapiten CR 387 2. Atletiku je počeo trenirati prije tri godine jer ga je njegov trener košarke uputio u AK Novi Grad zbog dobre izdržljivosti.

– Brzo sam zavolio atletiku i trčanje. To nije teško kada imate dobrog trenera. Ja imam najboljeg, Seada Kondu. Legenda maratona u Bosni i Hercegovini mi je pokazala sve ljepote trčanja. Od tada se takmičim na kros trkama, trkama na stazi i uličnim trkama (od 3.000m do polumaratona), pojašnjava Adi.

Kao i većini takmičara, MT liga mu je dodatna motivacija u periodu pandemije.

– Trčim rano ujutro (oko 6) kada nema mnogo ljudi napolju. Nadam se da ću uskoro moći trenirati sa ekipom i na stazi. Trčanje nije toliko zanimljivo kao kada je tu trener i ekipa. Mislim da je svima primarni cilj u ovoj ligi da se zabavimo i da ne ispadnemo iz forme. Čekaju nas prave trke i tu će primarni cilj biti rezultat i vrijeme, kazao je Adi Šaljić.

Vaši komentari

Banner