TETIMA SALT CITY TEAM: Trkačka zajednica će sa MT ligom pokazati da se može odgovoriti i izazovu kakav je pandemija

Pet Tuzlaka se nalaze pod nazivom “Tetima Salt City Team”, sastava koji će u predstojećem periodu činiti dio MT virtuelne ekipne lige.

2051
Ivan Đurić
Banner

Pojašnjavaju da su ovakav naziv uzeli jer je Tetima mjesto van grada i na putu prema lovačkom domu Majevica, a gdje često treniraju, jednako kao i ostali trkači iz Tuzle.

Tetima Salt City Team čine kapiten Ivan Đurić, Muamer Smajlović, Emir Živojević, Admir Jahić i Dino Crnkić. Ističu da timskim treningom žele pokazati koliko to svima može donijeti napretka.

Ivan Đurić (lični rekordi, 5K: 21:18, 10K: 43:45, 21.1K: 1:34, 42.2K: 3:29) ističe dodatnu motivaciju i zabavu kao osnovni cilj zašto su ušli u ovu vrstu takmičenja.

– Ovo je jedan način da svi trkači postignu dobre rezultate na treningu i održe kondiciju u ovom periodu. Ova liga treba da nas usmjeri na druženje, zabavu i sve pozitivne stvari koje se vežu za trčanje, a u budućnosti ovo treba i nastaviti, kazao je Đurić.

Upoznaj se sa propozicijama MT lige, prijavu pošalji preko ovog obrasca, i saznaj ko su svi učesnici takmičenja.

Muamer Smajlović (5K: 24:35, 10K: 53:22, 21.1K: 1:57) se trčanjem krenuo aktivnije baviti u septembru 2019. spremajući se za polumaraton u Metkoviću.

– Tako sam upoznao ostale članove ekipe uz koje sam redovitim trčanjem napredovao. Trčanje mi pruža priliku da živim aktivnije, zdravije i samim tim da budem funkcionalniji. Trčanje u vrijeme pandemije, osim što smo uskraćeni za zvanične utrke, ništa bitno mi nije promijenilo. Sastajemo se redovno po dvojica ili trojica i uz poštovanje distance odradimo trening. Uglavnom su to treninzi na obroncima Majevice, izvan grada. Ovo je odlična stvar sa virtuelnom MT ligom. Sudjelovanjem ćemo naći dodatnu motivaciju i priliku za popravljanje rezultata, a trkačka zajednica pokazati da se može odgovoriti i ovakvom izazovu kakva je pandemija, rekao je Smajlović.

Admir Jahić (5K: 21:14, 10K: 45:55, 21.1K: 1:41, 42.2K: 3:59) očekuje da će MT liga razbiti monotoniju u trkačkom svijetu.

– Trka nema, i neće ih biti uskoro, pa je ovo prilika da se zabavimo i družimo. Moji treninzi su istog intenziteta kao i dosad, tako da ništa nisam mijenjao zbog pandemije, osjećam se super i uživam u trčanju. Najviše trčim na stazama koje su u prirodi i pronalazim nove staze koje su idealne za napredak. Cilj naše ekipe je prvenstveno druženje i zabava, a onda rezultati, izjavio je Jahić.

Emir Živojević (5K: 22:25, 10K: 47:24, 21.1K: 1:41, 42.2K: 3:55) vidi priliku da kroz ovo takmičenje testira svoj oporavak poslije prošlogodišnje povrede na nakon istrčanog maratona u Kelnu.

– Redovno trčim izvan grada i izbjegavam rute gdje se kreće puno ljudi. S obzirom  da sam biciklista također radim i bicikliranje. Moj cilj u ovoj ligi je da se zabavim, a ujedno i postignem dobre rezultate. Ništa to ne bi moglo bez timskog rada sa mojom ekipom. Volimo trčanje i uživajmo, poručio je Živojević.

Emir Živojević

Vaši komentari

Banner