JACIĆI ROLI: U našoj internoj ligi nema fer i poštene borbe pa je tražimo u MT ligi

Jacići Roli je visoko plasirana ekipa u MT virtuelnoj ekipnoj ligi, poslije 1. kola su četvrti sa 15 osvojenih bodova.

2156
Jacići

Njihov kapetan, Ante Pokrajčić – Roli, nam je predstavio sastav koji je nastao podjelom ekipe Jacići.

Interna liga

Kaže da su se prije početka MTVL dogovorili da će zbog neizvjesnosti i zanimljivosti u MTVL ući sa dvije podjednako loše ekipe.

– Najveći je problem bio „kako se podijeliti na način da obje ekipe budu konkurentne“, pa smo izabrali dva kapetana, odnosno dva najsporija, najpopunjenija i najmanje fizički aktivna člana koji imaju diktatorske ovlasti. Oni donose zakone koji se prihvaćaju ako je većina za, ali i ako je većina protiv. Napisali su pravilnik, razradili način bodovanja unutar lige, kažnjavanje i bilo koje druge stvari koje se tiču našeg internog natjecanja, odnosno naše lige u ligi, pojašnjava kapetan ekipe Jacići Roli i dodaje:

Upoznaj se sa propozicijama MT lige, prijavu pošalji preko ovog obrasca, i saznaj ko su svi učesnici takmičenja.

– Ako nekad, jednog lijepog dana, kada nije toplo, ali ni hladno, kada je sunce visoko, ali ne prejako, kada nema gužve ali nije ni pustara, kapetani nešto uspiju i istrčati, to se boduje dvostruko u odnosu na sve druge članove. E, nakon što su dva kapetana stupila na tron, sljedeći korak je bio formirati ekipe. Tu smo organizirali kvalifikacije, pa smo vikend prije početka MTVL imali kvalifikacijsku trku na 10 km. Na osnovu rezultata smo napravili jakosne skupine, a onda preko video konferencije uživo izvlačili kuglice i tako formirali dvije ekipe. Ples kuglica je odredio da se natječu „stari“ protiv „mladih“. Dakle ekipa ROLI je puno starija i iskusnija od protivničke ekipe, koja je zbog svoje mladosti i naivnosti ubrzo potpuno „izgorila“ i nestala.

Ante Pokrajčić Roli

Članovi Rolija

Članovi ekipe ROLI su: kapetan Ante Pokrajčić Roli (1985.), Tomislav Pokrajčić Tomo (1986.), Bernard Pokrajčić Berny (1987.) i Ante Pokrajčić Slepi (1989.).

O kapetanu i Slepom se puno informacija može naći na internetu, googleu i youtubeu, kao i na Moje trčanje, pa su u ekipi ovdje ukratko htjeli posebno predstaviti Tomu i Bernyja.

Tomina prva trka je bila Splitski polumaraton 2018. godine i od tada je skupio pozamašan broj finišerskih medalja po halfovima u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Sloveniji i Srbiji. Najbolji rezultati su mu 20:35 na 5 km, 43:35 na 10 km, 1:38:10 na polumaratonu te 4:09 na maratonu. Sretno se udao za Maju u Dubravu, otac Laure koja ga skupa s mamom ponosno bodri na svim trkama na kojima nastupa, radi u Zagrebu. Berny je najdugovječniji polumaratonac unutar Jacića, čovjek koji je svoje prve trkačke aktivnosti na Stravi zabilježio još tamo dok se Hajduk borio za drugo mjesto u HNL-u, a prvi splitski polumaraton je istrčao davne 2016. godine! U međuvremenu je zabilježio i vremena od 19:31 na 5 km i 42:41 na 10 km te 1:33:32 na polumaratonu na teškoj stazi u slovenskim Radencima. Ponosni je finišer splitskog maratona, s rezultatom od 4:20 h što je ispod njegove razine pa je očekivati dogodine spuštanje maratona za nekih 40-50 minuta, iako je rekao da mu je ovaj bio prvi i posljednji. Oženjen suprugom Inom, živi i radi u Splitu.

Nećemo virtualne trke sa kotizacijom

Zašto ste se uključili u ligu i kaka vam se čini ideja?

– U ligu smo se uključili zbog nedostatka natjecateljskih trka, a samim time i motivacije za trčanje. Naravno, bilo je tu dosta virtualnih trka s kotizacijom, ali nismo baš tolike budale da trčimo em sami, em oko svojih kuća/stanova, em sami mjerimo vrijeme, em sami odgovaramo za okrepe, em sve to plaćamo. Tako da smo MTVL, kao nešto drugačije od ostalih virtualnih liga, objeručke prihvatili. Da bi samo trčanje podigli na razinu više, kako smo već ranije rekli, napravili smo dvije ekipe, koje se međusobno natječu unutar MTVL-a. Pored toga imamo svoje interno natjecanje, sa bodovima, nagradama, kaznama, pravilnikom i svime ostalim što jedna ozbiljna liga mora imati.

Ante Pokrajčić Slepi

Znači imate ligu u ligi, tko je još sudionik te lige?

– Pa protiv nas se natječu oni drugi iz ekipe Jacića, bilo im je predstavljanje na MTVL.

Mislite na ekipu Jacići PEČA?

– Ne znamo kako se zovu. Znam da su neku životinju spominjali. Miševi mislim…

Ne miševi, vukovi valjda?

– Vukovi? Pa nisam siguran, vukovi su nekada bili plemenite životinje.

Janje i pivo

Pa dobro, kako stojite unutar te vaše lige, vidjeli smo da se nakon prvog kola MTVL-a Vukovi nisu proslavili, dok ste vi korak do postolja na sve tri discipline?

– Pa, uspješniji su na MTVL-u, nego li u našoj ligi. Eto koliko su dobri.

Da niste malo prekritični, mladi su, ima za njih još vremena?

– Pa da, u pravu ste. Ima vremena. Prva godina neka im bude za vježbanje nekih osnovnih stvari kao što su „kako uploadati aktivnost na Stravu“, „kako ne lažirati rezultate“, „kako biti fer i korektan u sportu“… a onda će dogodine početi i trčati. Možda.

Kako se inače motivirate u ovom periodu?

– Kao što smo rekli, MTVL i interna liga unutar MTVL-a su nam uvelike podigli razinu motivacije. Kao rezultat toga, svi članovi ekipe Jacići ROLI su 5. mjesec završili s puno većim brojem kilometara negoli su to naši prosjeci. Također, nagrada unutar lige u ligi je jako dobra, pa nam je i to motiv više.

Koja nagrada je u pitanju?

Pečeno janje, hladno pivo i osiguran smještaj, a sve o trošku gubitničke ekipe. Gdje ćeš veće motivacije?!

Bernard Pokrajčić

Predaja bez borbe

A kako se sad motivirate, obzirom da, po vašim riječima, protivnička ekipa gotovo pa i ne trči?

– Pa svatko je to iskoristio na svoj način. Kapetan je tako uzeo odmor do kraja godine što se tiče trčanja, a Berny i Slepi imaju svoj plan treninga koji ne ovisi o protivnicima, tako da na njih dvojicu stanje unutar protivničke ekipe nema nikakav utjecaj. Tomo je, također, tražio malo odmora nakon što je vidio da su se protivnici predali bez borbe, jer je trebao renovirati kuhinju. Na kraju je renovirao kuhinju, podigao je dva kata kuće, dok sada radi pristupne ceste, nakon čega je u planu izgradnja bazena i velikog kamina.

Gdje trčite u doba pandemije?

– Pa trčimo gdje stignemo, ali individualno, odgovorno i poštujući sve epidemiološke mjere. Berny tako i dan danas traži ravnu rutu po splitskim ulicama, dok je Tomi po moslavačko-prigorskim bregima to gotovo pa nemoguće. Slepi je izlizao asfalt na potezu od glavne ceste pa do vodopada Kravica. Ali, eto, snalazimo se nekako.

Koji su vam ciljevi u MTVL?

– Pa cilj nam je fer i poštena borba, što nažalost nemamo unutar naše lige, a rezultat će sam doći. Nakon prvog kola se nalazimo na četvrtom mjestu svake discipline. Želja nam je zadržati poziciju, a uspijemo li i napredovati to će nas samo još više motivirati, zaključio je Ante Pokrajčić Roli.

Tomislav Pokrajčić

Vaši komentari

Banner