SPORTSKI KLUB OTOČAC: MT liga je dobra podloga za popraviti osobne rekorde

Sportski klub Otočac (Otočac, Hrvatska) u MT virtuelnoj ekipnoj ligi predstavljaju Emir Hadžić, Damir Grbac, kapiten Josip Laškarin, Anamarija Jurković i Katica Petrlić.

2426
SK Otočac
Banner
Banner
Banner

Ističu da su praktički ovisnici o trčanju pa im motivacija nije preveliki problem, ali da će ih MT virtuelna liga zasigurno dodatno motivirati.

– U ligu smo se uključili zbog želje za natjecanjem i druženjem. Ideja nam se čini odlična, posebice u vrijeme izolacije, kaže kapiten tima iz Otočca, Josip Laškarin (36).

– Naš mali grad i nije pretjerano bio pogođen pandemijom tako da smo trčali na istim mjestima kao i ranije. Što se tiče samog treninga trenutno radimo uglavnom kratke treninge. Dužine su pale u drugi plan.

Josip Laškarin

Upoznaj se sa propozicijama MT lige, prijavu pošalji preko ovog obrasca, i saznaj ko su svi učesnici takmičenja.

Josipu je trčanje dugo sastavni dio rekreacije, a u zadnjih godinu dana aktivnije trenira i sudjeluje na utrkama. Trči uglavnom dionice do 10 kilometara. Najbolje vrijeme na 5km je 20:50. Cilj mu je jednom završiti olimpijski triatlon.

Emir Hadžić (43) se bavi trčanjem 5 i pol godina, a najbolji rezultati su mu: 5 km: 19:27, 10 km: 40:16, polumaraton: 1:28:26 te maraton: 3:10:41. Podjednako voli maratone i kraće distance.

– Testirati sebe i svoje granice na treningu je puno teže nego na utrkama kada zbog adrenalina uvijek postižeš bolje rezultate, pa se nadamo da će nam ova liga pomoći da skinemo svoje osobne rekorde na 5 i 10 km ove godine, najavio je Emir.

Emir Hadžić

Damir Grbac (32) je trčanje zavolio još u osnovnoj školi kroz treninge nogometa, a zadnjih pola godine aktivnije trenira i sudjeluju na utrkama. Tjedno trči 20 do 30 kilometara. Najbolje vrijeme na 5km Damira je 22:00 minute.

Sportski klub Otočac su osnovali prije četiri godine, a s ciljem promicanja važnosti sporta i tjelovježbe u malom ličkom gradu. Glavne aktivnosti kluba zasad su organizacija dvorane sa spravama za vježbanje, tj. teretane, trkačka sekcija, na koju su posebno ponosni, a koja je već postigla zapažene rezultate na utrkama diljem Hrvatske. Trenutno je u klubu oko 100 aktivnih članova raznih dobnih kategorija, od toga 20 aktivnih trkača.

Damir Grbac

Sportski klub Otočac je za juni prijavio dvije nove članice, a to su Anamarija Jurković i Katica Petrlić.

Anamarija Jurković (08. 04. 1996.), živi u Otočcu, a trčanje je zavolila još u osnovnoj školi na satovima tjelesnog

– Posljednje četiri godine bavim se aktivno planinarenjem, dok sam u trčanju aktivnija zadnjih godinu dana. Do sad sam nastupala na Adria advent maratonu u Crikvenici gdje sam se natjecala na utrci od 5 km koju sam istrčala za 25 minuta, sudjelovala sam i u virtualnoj utrci “Jači od korone” koja nije bila natjecateljskog karaktera, ali trčala sam 10 km za 0:53:54, te u virtualnoj utrci “Marijini obroci” na kojoj sam istrčala 5 km za 25:46, kazala je Anamarija Jurković.

Katica Petrlić (23. 03. 1991.) je također iz Otočca i ponosna je majka troje djece.

– Trčanje je moj oblik relaksacije, uživam u svakom pretrčanom kilometru. Zbog obaveza ne mogu sudjelovati na utrkama pa mi je virtualna liga savršen način da vidim koliko sam napredovala. Ne opterećujem se previše rezultatom, samo uživam u trčanju. Ponosna sam na utrke koje sam istrčala u 4. i 6. mjesecu trudnoće kao i na 3. mjesto u ženskoj štafeti na Plitvičkom maratonu, izjavila je Katica Petrlić.

Anamarija Jurković i Katica Petrlić

Vaši komentari

Banner