MT VIRTUELNA EKIPNA LIGA: Do izražaja dolazi kontinuitet u radu

Kako smo napravili i prošli put, dan poslije zaključenja roka za prijave rezultata 2. kola Moje trčanje virtuelne ekipne lige, donosimo kompletan pregled ostvarenog u prošlom mjesecu, kao i ukupnu tabelu.

1404

MT liga funkcioniše prvenstveno kao oblik podrške vašem treningu i dodatne motivacije za rad trkačima u doba pandemije.

Za 2. kolo (juni) je rezultate prijavilo 22 ekipe i oko 80 trkača, odnosno skoro duplo manje nego za mjesec maj pa ovdje do izražaja dolazi kontinuitet, što i jeste bio cilj ovakvog takmičenja. U MT ligi će rezultatom biti nagrađeni oni koji ostvare kontinuitet dobrog treninga.

Sve otvoreno

Tako je uoči posljednjeg kola MT lige (za mjesec juli) i dalje sve otvoreno kad je u pitanju konačni pobjednik. Rezultate za juni nije prijavila vodeća ekipa poslije 1. kola, Žestoka&brzi, dok je ovog puta maksimalan broj bodova osvojio tim Ne stišćemo pauze (ujedno i najbolja mješovita ekipa) i sa ukupno 54 boda se izdvojio na vrhu tabele. Teoretsku šansu da ih preskoče na ovoj poziciji i dalje imaju tri ekipe: MT respiratori (36 bodova, najbolji tim iz BiH), Jacići Roli (35) i Žestoka&brzi (30).

U tabelama provjerite ukupni poredak, ili detaljno rezultate za maj i juni.

Najbrži po disciplinama

Individualno je na 5km opet najbrži Ante Živković (Ne stišćemo pauze) sa 16:20 (u maju je to bilo 16:23), dok je to u ženskoj konkurenciji njegova timska kolegica Tea Faber

Ukoliko tabele otvarate na mobitelu, rotirajte ga horizontalno za bolji pregled.

(17:49). Na 10km su najbolji Ante Pokrajčić – Slepi (Jacići Roli) sa 34:41 (prošlog mjeseca je bio prvi sa 36:14) i Tea Faber (Ne stišćemo pauze) sa 40:06, a na polumaratonu opet Ante Živković (Ne stišćemo pauze) sa 1:26:27 i Tea Faber (Ne stišćemo pauze) sa 1:29:06. Kako stojite u odnosu na kolege, saznajte iz TABELE.

Za sve eventualne greške budite slobodni kontaktirati nas putem društvenih mreža ili na naš e-mail (mojetrcanje@gmail.com).

Uključite se

U toku je 3. kolo MT lige (mjesec juli) gdje opet trčimo sve tri discipline (5k, 10k, 21.1k), a nakon čega ćemo sumirati rezultate za tromjesečno takmičenje. Za uključenje u MT ligu (nikad nije kasno!) pročitajte PROPOZICIJE.

Pratite našu rubriku za MT ligu, kao i Facebook grupu MT lige. Trčite odgovorno i poštujući fair play. Sretno svima!

Vaši komentari

Banner