Kako trebaju izgledati zimski treninzi za trkače?

Zimsko razdoblje je vrijeme izgradnje kvalitetne trkačke baze. U isto vrijeme je to prilika da se okušate u alternativnim sportovima.

4210

Pripremio: Dražen Filipović

Osim izgradnje trkačke baze, zimski period je idealan za jačanje mišićno-koštanog sistema kroz uvođenje novih fizičkih aktivnosti u svakodnevnu rutinu.

Uobičajeno je da trkači preferiraju isključivo trčanje sve dok se osjećaju zdravo i bez povreda. Međutim gledajući dugoročno, uvođenje novih rutina i novih sportskih aktivnosti može biti od velike koristi za fizičko i psihičko zdravlje. Svakako za trkače najbolje zimske aktivnosti, kao dio kardio treninga jesu različite tehnike skijanja.

Osim vanjskih aktivnosti postoji bezbroj drugih koje možete prakticirati u toplini svoga doma, za vrijeme hladnih i maglovitih dana. Od preskakanja užeta, treninga snage do vježbi kojima povećavate svoju pokretljivost, ravnotežu i brzinu.

U teretanama svakako možete dodatno popraviti i održati svoju izdržljivost i bez trake za trčanje, kroz vožnju sobnog bicikla, treninga na steperu, cross trening spravama te spravi za veslanje.

I naravno ukoliko ste u mogućnosti, posjeta zatvorenom bazenu će dobro doći u održavanju trenutne forme i razvoju novih zdravih rutina.

(Izvor: datasport)

Vaši komentari

Banner