MT PODCAST: Mirzet Halilović – Valter, trkačka ikona

Na našem Youtube kanalu Moje trčanje možete pronaći između brojnih drugih materijala o trčanju i MT podcast. U novoj formi od sada vam donosimo razne stvari iz svijeta trčanja i atletike. Nastojimo da tematiziramo sve korisno, zanimljivo i informativno u formi video podcasta.

1368
Banner
Banner
Banner

Piše: Nicolae Golea

Mirzet Halilović, naš Miči ili Valter nadimkom, ikona je trkačkog svijeta ovih prostora i takav lik da, koliko god mislili da o njemu znamo, još uvijek postoji dosta toga što ima podijeliti sa zajednicom.

Bio to dobronamjeran savjet ili zgodna šala koja će vas zaista nasmijati. Miči je jednostavno rečeno dobri duh trkačke zajednice.

Ali i dobar trkač. Jako dobar. Vrijedan, studiozan i neumoran. Konstantno je u procesu napretka i kako kaže “uvijek ima neki rekord kojega treba oboriti”. Nedavno je istrčao lični rekord na maratonu u Splitu – 3:06:12, a trenutno se priprema za svoj drugi nastup na “maratonu svih maratona” u Bostonu. Cilj mu je istrčati svih 6 Major maratona i svoj lični rekord spustiti ispod 3 sata. Tim ciljevima je posvećen maksimalno.

U kontekstu njegovih dobrih rezultata volio bih napomenuti da je 1969. godište. Na trkama je od 2008. godine i od tada radi na vrbovanju trkača, populariziranju trčanja kod nas i širenju trkačke zajednice i kulture. Izveo je i dosta generacija u školi trčanja u Tuzli.

Razgovarali smo o još nekim zanimljivim temama i Miči je objašnjavao, savjetovao, ekskluzivno najavio neke stvari i šalio se baš onako kako on to svojski zna.

Ne bi bio red niti je potreba da širim dalje ovaj uvod i poziv za epizodu trkačkog podcasta. Valtera iz “trkačkog podzemlja” jednostavno morate poslušati.

Ipak, dodati ću samo: nećete se pokajati!

Pretplatite se na naš Youtube kanal, ostavite lajk i komentar jer tako podržavate naš rad. Hvala.

Vaši komentari

Banner