MEĐUNARODNI FESTIVAL KONJIC SUMMER FEST: Kompletan program trodnevne manifestacije narasle iz Konjičkog cenera (od 30. 6. do 2. 7.)

Konjic Summer Fest, međunarodni festival, donosi mnogo noviteta od 30. juna do 2. jula u gradu na Neretvi.

808
Banner
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Međunarodni festival „Konjic Summer Fest“ će ove godine spojiti 3 ljetna dana, od 30. 06. do 2. 07., a grad koji spaja Bosnu sa Hercegovinom obogatiti sa kvalitetnim festivalom.

– Po završetku 4. Grawe Konjičkog cenera prošle godine sjeli smo i razradili ideju koja će se

Mahir Mujić

održati za 10-ak dana u Konjicu. Međunarodni festival Konjic Summer Fest je ideja na kojoj se radi skoro godinu dana. Okupili smo tim uspješnih ljudi iz poslovnog svijeta i napravili socijalno – ekonomski festival. U svoje ime zahvaljujem se Gradu, partnerima i svima koji su dali svoj doprinos za sve što smo napravili, a pogotovo za ono što nas čeka kroz nekoliko dana. Svi ste dobrodošli u Konjic, a na vama je samo da ponesete dobro raspoloženje i da uživate u Konjicu, rekao je Mujić Mahir, direktor manifestacije.

Više o festivalu saznajte i iz ovog teksta: LINK.

Petak, 30. juni 2023.

Petak – prvi dan festivala je fokusiran na poslovnu skupinu ljudi, prvi dio dana baziran je u hotelu Garden City, a prijave za sve utrke i EXPO kao i sportsko druženje, igre kreću od 14:30 sati – sve to u sklopu hotela Garden City.

Od 16:00 sati krećemo sa prvim BUSINESS FORUM-om gdje ćemo za paneliste imati ambasadora UAE, direktora DU maratona Alena Boškovića

Po završetku EXPO-a i BUSINESS FORUM-a u 18:30 sati ispred hotela Garden City krećemo sa business utrkom. Garden City Business run je utrka na 5 kilometara koja ide duž Neretve i kroz sami centar grada. Svaka kompanija će u sklopu stvarnog paketa za svoje uposlenike dobiti posebno dizajniran dres s bojama i logom kompanije. Nakon završetka utrke i keteringa slijedi proglašenje pobjednika i solistički koncert Nene Murića i benda na igralištu PARTIZANOVO.

Subota, 1. juli 2023.

Prijave učesnika za preostale utrke su moguće od 10:00 sati na igralištu PARTIZANOVO, prva utrka u subotu je BINGO KIDS RUN koja će se održati u 11:00 sati, a start i cilj su kod gradske tržnice u Konjicu. Ova utrka je humanitarnog karaktera, a kompletan iznos od kotizacija odlazi u svrhu rada udruženja ANDALUS KONJIC. Utrka je podijeljena u 5 kategorija od predškolskog do devetog razreda osnovne škole. Po završetku Kids utrke slijedi proglašenje pobjednika i druženje za djecu na PARTIZANOVOM igralištu.

Tokom cijelog dana uz prijave trkača bit će organiziran party za trkače uz izvrsnog DJ Soul-a i to sve do početka JUBILARNOG 5. KONJIČKOG CENERA I ŠTAFETNE UTRKE.

Start za ove dvije utrke je planiran kao i do sad u 19:30 sati s novom START/CILJ zonom, a ona je par metara uzvodno za razliku od prethodnih godina. Tačnije kod gradske tržnice u Konjicu u blizini Partizanovog igrališta. Prvi dio staze je ostao nepromijenjen, međutim drugi dio staze je rotiran tako da na šestom kilometaru prvo idemo preko mosta ljubavi (most na kojem je do sad bio cilj) i nakon toga idemo prema gradskom stadionu i po povratku ulazimo u novu atraktivniju CILJNU zonu. Jedna veoma ravna i brza staza preko pet mostova duž Neretve.

Ovogodišnja Konjička utrka je privukla pažnju trkača ne samo iz regije, već i iz različitih dijelova svijeta. Sudionici iz zemalja poput Turske, Nizozemske, Danske, Sjedinjenih Američkih Država, Kenije, Češke i drugih, donose međunarodnu dimenziju ovom već popularnom događaju.

Svi trkači PREMIUM paketa bit će nagrađeni unikatnim dresovima s autogramom Lane Pudar, naše vrhunske ambasadorice, koja je velika inspiracija mladim bosanskohercegovačkim sportistima, kao i posebno rađenim MEDALJAMA/SUVENIRIMA za 500 učesnika na ove dvije utrke. SUVENIRI su ručni rad kompanije ZANAT Konjic. Poznato drvorezbarstvo koje je sa tradicijom od preko 150 godina i zaštitom pod UNESCO.

Po završetku utrke na igralištu PARTIZANOVO prije početka velikog koncerta FRENKIE, KONTRA I INDIGO bit će proglašenje najboljih. Čak 29 trkača za utrku Grawe konjički cener i Relay Race bit će nagrađeno za ostvarene rezultate.

SOLISTIČKI KONCERT NENE MURIĆA na partizanovom igralištu u petak i FRENKIE, KONTRA INDIGO UZ TONOVE DJ SOUL -a u subotu poklon gradu za 641. godišnjicu Grada od prvog pomena Konjica u pisanim dokumentima. ULAZ BESPLATAN ZA SVE PRISUTNE!

Nedjelja, 2. juli 2023.

U hotelu Garden City održati će se najslađa trka, prva puzijada za 30 beba do 15 mjeseci starosti. S ovom trkom i druženjem obuhvatili smo kompletnu socijalnu granu. S puzijadom zatvaramo ovogodišnji festival, KONJIC SUMMER FEST 2023.

Osim samog trkačkog događaja ovo je i događaj orjentisan promociji bogate turističke ponude BiH. Konjička utrka nudi cjelodnevne aktivnosti za učesnike jer ćete moći uživati u raftingu, posjetiti Titov bunker, istražiti lokalne muzeje i posjetiti prekrasno Jablaničko i Boračko jezero. Ovo će biti prilika da se spoje adrenalin, kultura i priroda na jednom mjestu.

Prijave za utrke su otvorene do 21. juna 2023. godine stoga, požurite i rezervišite svoje mjesto na ovoj uzbudljivoj manifestaciji na web stranici www.pace.ba.

Kompletan program

Vaši komentari

Banner