Mladen Stevanović – Ironman, drugi put!

Ultramaratonac i Ironman iz Ugljevika Mladen Stevanović, u nedelju, 30. jula je učestvovao na ExtremeMan triatlonu Ironman distance u Nagyatadu (Mađarska). Na trci je učestvovalo 750 takmičara, a Mladenu je ovo bilo drugo Ironman takmičenje.

1547
Banner

Piše: Ljilja Lukić

Još prije dvije godine, 2014., je učestvovao na Half Ironmanu u Hrvatskoj u Poreču, a zatim i Ironmanu u Mađarskoj.

Poduhvat koji se cijeni

– Atmosfera je bila opuštena, organizacija na vrhunskom nivou, ovo je događaj na kome bih volio učestvovati svake godine, kaže Mladen i dodaje da je ovo mnogima kod nas i nepoznat sport.

– Bilo je i onih koji su me pitali da li se jedan dan pliva, drugi dan vozi bicikl, a treći trči… Stići do cilja na ovakvoj trci je poduhvat koji se cijeni i san za koji se mnogi pripremaju godinama, a oni koji ga ostvare znaju zašto se sa razlogom i naziva IRONMAN.

Mladen

Konačne brojke

Mladen je ovaj san ostvario već dva puta, a njegovi zvanični rezultati su bili:
plivanje 3,8km – 1h:20min
bicikl 180km – 5h:59min
trčanje 42,2km – 3h:10min
ukupno 226km – 10h:44min (62. mjesto)

3

Maraton za 3:10

– Zadovoljan sam rezultatom, naporno sam trenirao cijele godine i cilj mi je bio da završim ispod 11 časova, time je moja misija ispunjena. Malo sam podbacio na plivanju i biciklu, pa sam stvari morao popraviti na trčanju. Maraton na ‘teške noge’ i po velikoj sparini sam odradio za 3h:10min (ukupno 5. mjesto) što je pokazatelj da možda u nogama imam i bolje vrijeme maratona od ličnog rekorda – 2h:50min.

Mladen kaže da mu je drugi Ironman podigao samopouzdanje, i da postoji još mnogo različitih trka koje želi da proba i titula da osvoji:
– Ako stvari budu išle ovako lijepo, svakako ću dati sve od sebe i nastaviti pomjerati sopstvene limite i pokušati napraviti nešto u sportu. Ako uspijem – odlično, ako ne, barem sam pokušao.

Mladen 1

Humanitarni ton trke

Tokom priprema za takmičenje u Mađarskoj, Mladen je pokrenuo i humanitarnu akciju “Kilometar za bolje sutra” u okviru koje je „prodavao“ kilometre sa „Ironman triatlona“ kako bi se prikupila sredstva za pomoć višečlanoj porodici Lazić iz Krćine kod Ugljevika.

– Hvala onima koji su podržali humanitarnu akciju kupovine kilometara sa ove trke i učinili ih lakšim,
ljudima koji vjeruju u mene, porodici, prijateljima koji su došli da me podrže i svima koji su na neki način bili dio ovoga. Imao sam veliku podršku i nadam se da ću novim rezultatima i izazovima za koje sam spreman sve to i opravdati.

Vaši komentari

Banner