1. OLOVO 5K: Deset dana do starta; rok za prijave 3. august

Preostalo je još samo 10 dana do početka ulične utrke Olovo 5K (10. augusta od 18 sati) u organizaciji UOR Povratak Olovo, a povodom dana općine Olovo.

659

Tekst: UOR Povratak PR

Većina priprema za utrku je privedena kraju, i ostalo je samo nekoliko nijansi i sitnih detalja koji će uskoro biti završeni kako bi bilo osigurano da ovaj sportski događaj bude na najvišem nivou.

Više info o trci na LINK-u.

“Ovim putem želimo da se zahvalimo svim našim sponzorima, a posebno našem generalnom sponzoru OPĆINI OLOVO , zlatnom sponzoru ALMA-RAS , uz veliku zahvalu načelniku opštine Olovo Đemalu Memagiću, bez čije podrške ovaj događaj ne bi bio moguć. Također, veliko hvala našim srebrnim sponzorima, sponzorima i ostalim sponzorima koji su svojim doprinosom omogućili da se ova utrka organizira”, navode organizatori u svom saopštenju.

Najavni video trke Olovo 5K možete pogledati u prilogu.

U sklopu Olovo 5K će biti održane i dječje trke.

“S velikim zadovoljstvom vas obavještavamo da smo u sklopu naše utrke organizirali dječje trčanje u četiri kategorije: U6, U8, U10 i U12. Za svu djecu osigurali smo finišer medalje kako bismo nagradili njihov trud i sudjelovanje. Također, za najbolje trkače osigurali smo diplome i pobjedničke medalje kao posebnu nagradu za njihov uspjeh”, navode iz Olova.

“Već se prijavio veliki broj djece iz susjednih gradova i klubova, što obećava uzbudljivo i natjecateljsko okruženje. Veselimo se vidjeti vas na utrci i podržati naše male sportaše”!

– Kao glavni organizator ovogodišnje 5K utrke u Olovu, želim izraziti svoje zadovoljstvo tokom priprema. Izuzetno sam zadovoljan odzivom sponzora, čija podrška je bila neprocjenjiva, kao i prijavljenim trkačima koji su pokazali veliki interes za naš događaj. Vjerujem da će svi sudionici uživati u trci i da će ponijeti pozitivne utiske iz Olova. Nadam se da će nam se svi rado vraćati svake godine i zajedno ćemo graditi još bolji i veći događaj, rekao je Mujo Ahmetspahić i dodao:

– Također, pozivam sve trkače koji su se prijavili, a nisu izvršili uplatu, da imaju rok do 3. augusta da izvrše uplatu i da kompletiraju svoju prijavu (LINK). Nadamo se da ćete se pridružiti našoj utrci kako bismo zajedno proveli nezaboravan dan ispunjen sportom i druženjem. Vidimo se na startu utrke u Olovu, 10. augusta u 18:00h.

Vaši komentari

Banner