Sedmo kolo ARL-e Sarajevo: Novi pobjednik i mnoštvo ličnih rekorda

Na jutros brojnim posjetiteljima popunjenom SRC Safet Zajko Halilovići održano je sedmo kolo Atletske rekreativne lige Sarajevo koje je donijelo ono o čemu su svi zagovaratelji lige govorili: evidentan napredak učesnika u odnosu na prvi period. Iako je liga siromašnija za jednog člana iz samog vrha koji bi se do kraja borio za prvo mjesto u ukupnom plasmanu, Mustafu Mašetića koji boravi u Njemačkoj, dobili smo novog pobjednika i mnogo kvalitetnih vremena na ovoj distanci.

880
Foto: Ivana Jezildžić

Pripremio: Nicolae Golea

Prije rekreativaca ligaša svoje prvo kolo Dječje atletske lige održali su najmlađi, djeca od 5-14 godina u jedinstvenoj ligi u našoj zemlji za djecu, i svojim velikim odzivom ispunili Sportsko-rekreativni centar Safet Zajko.

Do sada su, u prethodnih šest kola bila tri pobjednika: Mirzet Halilović, Mustafa Mašetić i Jasmin Mehić. Danas je u sedmom kolu na utrci 5000m pobjedu odnio Armin Škandrić koji je u zadnja dva kruga na atletskoj stazi „ubacio u brzinu više“ i finiširao za prvu pobjedu u Atletskoj rekreativnoj ligi sa rezultatom 19:15.

Drugi je bio lider na tabeli Mirzet Halilović sa istrčanim vremenom 19:28. Mirzet dolazi svako kolo iz Tuzle da bi nastupio u ligi. Treće mjesto je istrčao Alen Raonić sa vremenom 19:37.

U ženskoj konkurenciji nije bilo iznenađenja i novu pobjedu odnijela je Hanifa Terzić koja je prva i u ukupnom poretku. Danas je 5000m trčala za 21:59. Drugo vrijeme je imala Subhija Fazlić 23:09, a treće Tea Šipović 29:06.

Novost u ovom kolu je to da je zabilježen novi priliv članova, a uskoro se očekuje i još novih učesnika.

Vrijedi istaknuti kako su brojni članovi lige na današnjoj „petici“ ostvarili napredak u odnosu na jesensko kolo u kojemu se trčalo 5000m. Većina je danas ostvarila nove lične rekorde.

Jedan od sudaca lige je bh. rekorder maratonac Sead Kondo koji smatra da je ova liga pun pogodak za rekreativce:

– Što se tiče lige, mislim da je to najbolji potez u gradu što se desio. Drago mi je da svaki put ima sve više rekreativaca i poznaje se rad, rezultati pokazuju napredak.

Sve rezultate možete pogledati OVDJE, kao i sveukupni poredak.

Vaši komentari

Banner