SPLIT: Expo uz dobre vibracije iz Mostara i Banjaluke

Oko 2.000 trkača su se pojavili prošlog vikenda na Splitskoj rivi, a jedna od najzastupljenijih među 40 zemalja koje su imale svoje predstavnike na nekoliko trka u sklopu sportske manifestacije 18. Splitskog polumaratona, je bila Bosna i Hercegovina.

1977
Expo Splitskog polumaratona u SC Gripe
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Osim što je za vikend u Splitu bilo moguće vidjeti niz poznatih lica, organizatori trka iz naše zemlje su također imali svoje promotivne štandove, a u prvom planu na Expu u SC Gripe je bio onaj za 2. Mostarski polumaraton koji se održava 24. marta.

Pored Mostaraca svoju trku je promovisao i uvijek dobro raspoloženi direktor Banjalučkog polumaratona, Vladimir Selec, koji je iznio nekoliko novosti pred četvrto izdanje trke u Banjaluci (12. maja), a koja već redovno okuplja rekordan broj trkača na nekoliko različitih dionica.

Uz polumaratone u Gradiški (7. aprila) i Novom Gradu (27. maja) to su četiri proljetne polumaratonske cestovne trke na kojima se možete oprobati u BiH.

U video prilogu ispod poslušajte šta su to imali za reći Franjo Lovrić, predsjednik Organizacionog odbora Mostarskog polumaratona, i Vladimir Selec, direktor Banjalučkog polumaratona.

Vaši komentari

Banner