4. BANJALUČKI POLUMARATON: Dominacija Kenijaca, Kimani i Samardžić najbrži bh. trkači

Danas je održano četvrto izdanje Banjalučkog polumaratona.

2693
Banner
Banner

Moje trčanje – www.trcanje.net

Na četvrtom po redu Banjalučkom polumaratonu u svim trkama učestvovalo je preko 10.000 trkača iz četrdesetak zemalja, a najbrži u muškoj konkurenciji na polumaratonu bio je Moses Kipruto Kibire sa vremenom 1:06:07. I preostala dva mjesta na postolju zauzeli su Kenijci – Benard Muinde Matheka bio je drugi sa vremenom 1:07:35, a treći Stanley Kipruto koji je trku završio za 1:09:24.

U ženskoj konkurenciji najbrža je bila pobjednica iz 2016. godine, Kenijka Christine Moraa Oigo, koja je 21,1 km istrčala za 1:12:53. Drugoplasirana je takmičarka iz Hrvatske Bojana Bjeljac sa vremenom 1:15:21, a treću poziciju je zauzela Teodora Simović iz Srbije.

Od domaćih takmičara najbolje pozicioniran je bio Srđan Samardžić, šesti u ukupnom plasmanu i treći iz regiona, sa vremenom 1:11:57, a olimpijka Lucia Kimani sa vremenom 1:20:55 zauzela je peto mjesto u ukupnom poretku.

U FunRun trci najbrži je Ante Živković iz Dubrovnika koji je kao nagradu dobio 250.000 mililitara piva, drugo mjesto je pripalo našem Emiru Hastoru, a treće Nikoli Petroviću.

Vaši komentari

Banner
Podijeli objavu
Prethodni članakIzgovori i motivacija
Sljedeći članakSVJETSKO PRVENSTVO U TRAIL TRČANJU: Prvo takmičenje ultra reprezentacije BiH
Moje trčanje trcanje.net je prvi bh. specijalizirani web portal o trčanju. Cilj nam je popularizacija i promoviranje trčanja prije svega u Bosni i Hercegovini. Osobit naglasak stavljamo na promociju prirodnih ljepota i kulturno-istorijske baštine naše zemlje.