SEX, RUN AND R’N’R: Trkači uvijek mogu duže

Kada ste počeli da trčite možda niste očekivali da će se to odraziti na vaše rezultate u spavaćoj sobi. Istraživanja su pokazala da ako ne preskačete treninge, vremenom možete da budete aktivni kao zečevi.

15967
Banner
Banner
Banner

Pripremila: Ljilja Lukić

Osim ozbiljnog preznojavanja, dobar trening trčanja i akcija u krevetu imaju nekoliko zajedničkih stvari: otpuštaju hormon dobrog raspoloženja, endorfin, koji pojačava samopouzdanje i uopšteno daje dobar osjećaj.

Ako vam treba dodatni podsticaj da se pokrenete, evo nekoliko razloga zašto je trčanje dobro za vaš seksualni život.

Ukoliko se želite oprobati u trčanju ili unaprijediti svoj trkački trening, učinite to kroz naš MT trening klub.

1. Dobra guza

Poslije očiju i lica, dio tijela koji je najsexy je guza. A šta je najbolje za dobru guzu? Naravno, trčanje.

2. Kombinujte sex i trčanje

Istražite malo zahtjevnije poze za koje je potrebno više aktivnosti i sex iskoristite umjesto treninga snage koji nadopunjava redovne treninge trčanja.

3. Testosteron boost

Obično povezan sa agresivnošću, tinejdžerima i doping skandalima, testosteron igra važnu ulogu i u sexu. Istraživanja su pokazala da trčanje koje traje do dva sata povećava nivo testosterona, ali poslije dva sata testosteron pada.

Ako ste pretrenirani, nivo testosterona može da padne i za 40%. Zato, trenirajte pametno!

4. Energija

Trčanje je najbolja vježba za gubitak kilograma, pa trkači imaju veće samopouzdanje kada je njihovo tijelo u pitanju. A takav stav ih postavlja visoko na sexy ljestvici u očima drugih.

5. Osjećajte se nestašno

Fit ljudi su mnogo fleksibilniji, okretniji i izdržljiviji. A kako sex može da sagori i 200 kalorija za sat vremena, bićete i fit i uživati. Uključite nestašni mod i uživajte u dodatnom gubljenju kalorija i nakon treninga.

6. Sexy snaga

Trkači uvijek mogu duže. I ovdje su naravno stručnjaci odradili kvalitetna istraživanja i zaključili da trkači starosti od 40 do 60 godina (koji su bili uključeni u istraživanje) imaju istu količinu i kvalitet sexa kao 20 godina mlađi netrkači.

A redovan sex znači duži život. Tako da vam trčanje i na ovaj, neposredan način, produžava život.

Ako vam treba još malo motivacije za trčanje – što prije odete na trening, prije ćete se vratiti u krevet.

Vaši komentari

Banner
Podijeli objavu
Prethodni članakDVIJE SEDMICE PRED TRKU: Uradi sve kako spada
Sljedeći članakČokolada i trčanje
Moje trčanje trcanje.net je prvi bh. specijalizirani web portal o trčanju. Cilj nam je popularizacija i promoviranje trčanja prije svega u Bosni i Hercegovini. Osobit naglasak stavljamo na promociju prirodnih ljepota i kulturno-istorijske baštine naše zemlje.