3. DM ŽENSKA TRKA: Zrnić najbrža na 7km, Terzić na 3.5km

Danas je DM ženska trka na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu održana na dvije dionice: takmičarska na 7km i rekreativna na 3.5 km, što predstavlja i razliku u odnosu na prethodna dva izdanja.

3169

Moje trčanje – trcanje.net

Naime, prvo izdanje DM trke je održano na 3.5km, drugo na 5km, a treće na dvije distance (3.5km i 7km). Cilj je bio da se uključi što veći broj dama u ovu već tradicionalnu manifestaciju.

U glavnoj trci na 7km pobjednica je Selma Zrnić sa vremenom 27:18, druga je Amela Trožić sa 29:20, a treća Emina Begić sa 30:41.

Najbrža na 3.5km je bila Hanifa Terzić, iza nje su stigle drugoplasirana Mejra Sijerčić te trećeplasirana Jasmina Sinanović.

Sve učesnice 3. DM ženske trke su po završetku trke dobile finišersku medalju, dri-fit majicu te bogat poklon paket dm-a i partnera utrke. Najbrže učesnice takmičarske trke su nagrađene. Tri najbolje su dobile poklon kartice DM-a, u iznosu od 300 KM za osvojeno prvo mjesto, od 200 KM za osvojeno drugo mjesto, a trećeplasiranoj je uručena DM poklon kartica u vrijednosti od 100 KM.

S ciljem uključivanja i najmlađih u aktivnosti kojima se promovišu zdrave životne navike, isti dan na Vilsonovom šetalištu, kompanija DM je organizovala i DM dječju trku za mališane od 6 do 8 godina.

Vaši komentari

Banner