4. MOSTARSKI POLUMARATON: Šest mostova ostaju zaštitni znak trke

Četvrto izdanje Mostarskog polumaratona će biti održano 21. marta 2020. godine u sklopu “Mostar Run Weekenda” koji će opet donijeti i popratne sadržaje.

3967
Banner
Banner
Banner

Piše: Ersan Bijedić

U organizaciji udruženja “Zdrav život – Kinezis” ćete u sklopu ove sportske manifestacije opet moći oprobati se u tri različite trke: dječjoj, humanitarnoj na 4km (“Help others”) i polumaratonu, a svoje prijave možete slati na LINK-u.

Centralni događaj je svakako Mostarski polumaraton koji je dosad bilježio stalni rast. U prvom izdanju 2017. godine je trka na 21,1km imala 408 finišera, 2018. godine je imala 461, a 2019. godine 521. Limit trke koja je na rasporedu 21. marta 2020. godine je 800 učesnika. Od prethodnog izdanja je staza certificirana, tako da će se trčati jednakom trasom kao i prošle godine.

– Polumaraton standardno ide sa idejom od 6 mostova koja je već postala zaštitni

Franjo Lovrić

znak, kaže predsjednik Organizacionog odbora doc. dr. sc. Franjo Lovrić.

Trkači u Mostaru pređu preko šest gradskih mostova, a zajedno sa mostom u Potocima, gdje je start trke, ukupno sedam.

Organizatori trke u Mostaru u posljednje vrijeme veliki dio svoje energije i pažnje posvećuju razvoju lokalne trkačke zajednice kroz pokrenute aktivnosti na trim stazi u Mostaru i nedjeljne rekreativne treninge za sve građane.

– U skladu s tim biti će organizirane kao i dosadašnjih godina Humanitarna utrka u dužini od 4km, kao i dječje utrke. Generalni cilj je u svakom segmentu organizacije podići letvicu u odnosu na prošlu godinu, ističe Lovrić.

Večer prije trke, od 19 sati u hotelu Mepas, će zainteresovani kao i prethodnih godina imati priliku slušati zanimljiva predavanja na “How To Run” konferenciji.

Posebnost naše manifestacije je uvijek stručna konferencija koja se pokazala kao izvrsna prilika i rijetka mogućnost da trkači mogu čuti zanimljive teme iz svijeta trčanja, kazao je Franjo Lovrić.

Kako je to u Mostaru izgledalo prošle godine provjerite kroz naše izvještaje poslije trke: LINK1, LINK2, LINK3, kao i tekst o trkačkoj konferenciji.

Vaši komentari

Banner